Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Český Krumlov nakoupil pro zaměstnance přes 2000 testovacích sad

Český Krumlov se připravuje na testování zaměstnanců na koronavirus. Objednal přes 2000 testovacích sad pro úředníky, strážníky, pracovníky technických služeb, divadla či lesů města. Jde zhruba o 400 lidí. Město zvolilo formu samotestování. Zásobu testů chce mít na dva měsíce. Zaměstnanci se budou testovat jednou týdně.

Testovat začne město v úterý. „Problém je s dostupností testů. Máme jak testy ze slin, tak ty, které se dělají z nosu," řekla mluvčí města Petra Nestávalová.

Nákup antigenních testů schválili na mimořádném jednání radní. Hromadné testování v zasedacích místnostech, garážích nebo vestibulech zamítli, protože by bylo technicky náročné a setkalo by se víc lidí na jednom místě.

„Prověřovali jsme i možnost, že bychom docházeli do nemocnice do jejich testovacího centra, nicméně vzhledem k množství našich zaměstnanců bychom jim trvale pohltili čtvrtinu celkové kapacity, což je pro nemocnici nepřijatelné. Za nevhodnější způsob pro organizace města proto považujeme samotestování," řekl starosta Dalibor Carda (SN-Město pro všechny)

Na nákup testů přispějí městu zdravotní pojišťovny z fondu prevence. Zaměstnanci se budou testovat jednou týdně. „Napomůže to včas podchytit případnou nákazu mezi pracovníky a zachovat výkon veřejné správy pro veřejnost," uvedl tajemník městského úřadu Radim Rouče.

V okrese Český Krumlov se za poslední týden potvrdilo 327 lidí s nemocí covid-19. Vyplývá to z dat ministerstva zdravotnictví. Z 1087 nových případů koronaviru v kraji, které za čtvrtek zaznamenali hygienici, jich přibylo na Českokrumlovsku 28, nejméně ze všech okresů na jihu Čech.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Český Krumlov, testování, jižní Čechy, COVID-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Český Krumlov nakoupil pro zaměstnance přes 2000 testovacích sad  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.