Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Prodejem pervitinu si vydělali stovky tisíc. Policisté dopadli dva dealery

Jihočeští policisté dopadli dva dealery pervitinu. Muži prodávali drogu na Českokrumlovsku a Jindřichohradecku. Jeden z nich měl prodat drogu za více než 300 tisíc korun, pervitin také vyměňoval, například za mobilní telefon.

V prvním případě byli úspěšní kriminalisté z Českého Krumlova. Ti zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže právě z Českokrumlovska. Obviněný čelí podezření ze spáchání zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Nyní muže čeká soud. Za spáchání uvedeného zločinu mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let. 

„Obviněný muž měl od ledna roku 2019 do března letošního roku prodat či jinak opatřit drogu pervitin. Z vyšetřování vyplynulo, že tuto drogu měl ve zmíněném období prodat nejméně sedmi osobám, kterým za uvedenou dobu od distribuoval bezmála 300 gramů pervitinu v hodnotě přesahující částku 300 tisíc korun. Pervitin v několika případech poskytl i bezplatně anebo ho vyměnil za jiné zboží. V jednom případě vyměnil drogu například za mobilní telefon,“ popsal policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Dalšího dealera zadrželi kriminalisté z Jindřichova Hradce. Ten ve městě ve velkém prodával pervitin a marihuanu, informovala policejní mluvčí Věra Mžiková

Dvaatřicetiletý muž čelí obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. „Muže viní (kriminalisté, pozn. redakce) z toho, že od zimy roku 2021 do letošního ledna prodal na různých místech v Jindřichově Hradci nejméně v 71 případech různým lidem nejméně 36,7 gramů pervitinu a v přesně nezjištěném počtu stovek případů poskytoval opakovaně jiným osobám zdarma i za úplatu přesně nezjištěné množství marihuany,“ popsala mluvčí.

Obviněný je nyní na svobodě. Pokud se prokáže jeho vina, hrozí mu až pětiletý pobyt ve vězení. 

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky česko, jihočeský kraj, policie, pervitin, droga, dealer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prodejem pervitinu si vydělali stovky tisíc. Policisté dopadli dva dealery  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.