Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Lůžka na Lipně jsou plná z 90 procent. O léto je ale zájem menší než před covidem

Okolí lipenského jezera je v těchto dnech plné výletníků. Ubytovací kapacity jsou obsazené z 90 i 100 procent. Volná místa lze ale stále najít. Přes letní prázdniny ale není Lipno obsazené tak jako v období před covidem. Plno je nyní i ve vodáckých kempech.

„První týden máme obsazený skoro na 100 procent, což je lepší než loni. Obsazeno je z 90 procent z tuzemských hostů. Červenec zatím máme obsazený na 70 procent, srpen na 60 procent s tím, že konec srpna je poměrně volno,“ uvedl Jiří Šilha z Resortu Korzo Lipno, jenž nabízí apartmány. Meziročně je zájem podobný, dodal.

Stejně jako v předchozích letech je nyní plno v dolnovltavickém Relaxu, kde mají 150 lůžek. Velká poptávka byla tradičně při červencových svátcích. „Nejvíc máme českých hostů, pak Němce, Rakušany,“ uvedl manažer hotelu Resort Relax Martin Prokeš. Lidé jsou podle něj ale čím dál víc citliví na cenu a vyhledávají jakékoliv zvýhodnění. Na červenec má hotel obsazeno z 85 procent. Lidé nejvíc poptávají apartmánové domy.

Zcela plno má nyní Camping Resort Frymburk, kde je 160 karavanových a stanových míst, 23 mobilních domků pro čtyři až šest lidí i dvě nové glamping stanové chaty. „Ubytování v našich mobilních domcích je plně obsazeno, ještě je k dispozici pár karavanových míst s elektřinou a stanových míst, kde je také elektřina. Po českých svátcích bude trochu víc volna, ale od poloviny července do poloviny srpna je již většina karavanových míst zarezervovaných,“ řekla Tereza Wilzingová z frymburského Camping Resortu. Převažují tam čeští turisté, hlavně rodiny s dětmi. Od poloviny července přijede víc hostů z Nizozemí, Rakouska a Německa.

Asi o pětinu méně hostů než v předchozích letech míří zatím do penzionu Markus, který přes 20 let funguje na frymburském náměstí. Teď má plno z víc než 70 procent, řekla jeho majitelka Dagmar Krolová. Nejmenší zájem tak jako všude jinde je o posledních 14 dní prázdnin.

Plná vodáků je teď řeka Vltava. Odpovídá tomu i zájem o kempy. „Ubytovací kapacity ve Vyšším Brodě jsou zcela naplněné. Návštěvníci infocentra jsou z velké části z tuzemska, zahraničních turistů je zhruba deset procent,“ uvedl Pavel Mikule z tamního informačního střediska. Zájem vodáků sjet Vltavu je na začátku prázdnin o něco nižší než minulé roky. Pojedou jich ale i tak tisíce. Půjčovna Ingetour očekává, že tento týden denně odbaví kolem 1000 lidí denně, nejvíc o víkendu, řekl manažer půjčovny Jan Straka. Velký zájem vodáků čekají půjčovny i na přelomu července a srpna, kdy jsou celozávodní dovolené.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto TS Lipenska

Štítky ČR, rekreace, turistika, Lipno nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lůžka na Lipně jsou plná z 90 procent. O léto je ale zájem menší než před covidem  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.