Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Mladíka, který hrozil spolužačce v Českém Krumlově zabitím, poslal soud do vězení

Bývalého studenta uměleckoprůmyslové školy v Českém Krumlově, který vyhrožoval zabitím své spolužačce, dnes poslal Krajský soud v Českých Budějovicích na čtyři roky do vězení. Rozsudek není pravomocný, jeho obhájce se na místě odvolal. Případ bude dál řešit Vrchní soud v Praze. Informovala o tom v Událostech v regionech Česká televize (ČT).

Tehdy devatenáctiletý mladík zhruba rok vyhrožoval dívce, která se s ním rozešla, že ji zabije. Přes elektronickou komunikaci vyhrožoval také spolužákovi, se kterým dívka chodila. Letos v lednu si pak do školy přinesl nůž. Dívka to oznámila učitelům, kteří zavolali policisty.

Než začal policejní zákrok, student podle policie vyhrožoval spolužačkám. Policisté evakuovali několik desítek studentů do bezpečného prostoru ve vedlejší budově školy. Potom pachatele zadrželi. „Nůž měl skutečně u sebe," uvedla v lednu krajská policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová. Při akci nikdo neutrpěl zranění.

Mladík dnes u soudu přiznal vinu. Tvrdil, že šlo o mladickou nerozvážnost. Žalobce pro něj požadoval pět až 12 let vězení. Obhájce navrhoval podmíněný trest na tři roky. Soudce přihlédl k nízkému věku obžalovaného a jeho dosavadní bezúhonnosti.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, kriminalita, školy, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladíka, který hrozil spolužačce v Českém Krumlově zabitím, poslal soud do vězení  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.