Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Lidé se mohou podílet na přípravě výstav. Zaměří se na historii hranic či Vojenského újezdu Boletice

PR článek

Široká veřejnost se může zapojit do přípravy nových výstav, které chystá Regionální muzeum v Českém Krumlově. Věnovat se budou historii hranic a pohraničníků v jižních Čechách a Vojenského újezdu Boletice. Tyto výstavy jsou plánovány na rok 2024.

Jak mohou případní zájemci pomoci? První výstava bude zaměřená na historii hranic. Představí témata, jako jsou například domobranecké prapory, finanční stráž, Stráž obrany státu a obrana hranic v roce 1938, protektorátní hranice, osvobození - zejména americká armáda - a demarkační linie, Revoluční gardy, SNB, železná opona, zaniklé vesnice či porevoluční střežení hranic.

Pokud někdo vlastní jakékoli předměty, deníky, fotografie či jiné artefakty spojené s těmito tématy z období let 1918 až 2021, může se obrátit na Regionální muzeum v Českém Krumlově.

Druhá výstava se bude věnovat historii Vojenského újezdu Boletice. Muzeum ji připravuje ve spolupráci se zástupci újezdu. Budoucí návštěvníci se mohou těšit na informace o bohaté historii tohoto území mimo jiné před vznikem újezdu. 

Lidé mohou poslat fotografie, pohledy, vzpomínky místních či další předměty. Materiál stačí naskenovat či vyfotit a s krátkým popisem o místě a času zaslat muzeu.

Všichni zájemci se mohou obrátit na Mgr. Vladimíru Podanou, která poskytne další informace prostřednictvím e-mailu podana@muzeumck.cz nebo na telefonním čísle 702 284 946.

Vybrané předměty pracovníci muzea zdokumentují a vystaví, aby bylo možné osvětlit historii tohoto regionu.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky boletice, výstava, muzeum, historie, český krumlov, hranice, kultura, boletice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé se mohou podílet na přípravě výstav. Zaměří se na historii hranic či Vojenského újezdu Boletice  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.