Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Krumlov začal opět měřit rychlost aut. Od července vybral z pokut tři miliony

Český Krumlov vybral z pokut díky obnovenému radarovému systému od července do druhé dekády října zhruba tři miliony korun. Radary měří rychlost aut na třech nejvytíženějších silničních úsecích, na Chvalšinské, Objížďkové a Budějovické ulici. Je patrné, že provoz se díky radarům zklidnil a nestaly se žádné vážné nehody.

„K 19. říjnu jsme zaznamenali 5355 přestupků, nejčastější jsou přestupky okolo rychlosti 60 až 62 kilometrů v hodině,“ uvedl vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství Jan Sládek. Nejvíc, 57 procent přestupků, bylo na Objížďkové silnici.

Radary byly mimo provoz od loňského podzimu do letošního července, protože dodavateli skončila smlouva a nového radnice vybrala až letos na jaře, jak dříve řekl starosta Alexandr Nogrády (ANO). Radary měří ryhlost na silnici I/39 ve Chvalšinské ulici, od parkoviště u Jelení zahrady po křižovatku s Fialkovou ulicí, a na silnici II/160 v ulici Objížďková. Tam v úseku od křižovatky s Křížovou ulicí po křižovatku s ulicemi Tavírna a Pod Sv. Duchem. Od července přibylo měření na silnici I/39 v Budějovické ulici mezi kruhovými křižovatkami. Podrobnosti jsou na webu.

Loni od ledna do října vybral Krumlov na pokutách za nepřiměřenou rychlost aut 9,3 milionu korun. Původní odhad byl 3,5 milionu korun. Vyplývá to ze zprávy o hospodaření města. Za rok zaznamenaly radary 21.000 případů, kdy řidiči jeli moc rychle. Auta registrovaná v Krumlově se na tom podílela ze šesti procent.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Český Krumlov

Štítky ČR, správa, automobilová, radar, Český Krumlov, rychlost, měření

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krumlov začal opět měřit rychlost aut. Od července vybral z pokut tři miliony  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.