Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Český Krumlov investuje příští rok desítky milionů korun do bydlení

Český Krumlov chce příští rok investovat peníze do několika oblastí. Prioritou bude budlení, do kterého chce město investovat více než v předchozích letech. Půjde o desítky milionů korun. Chystá také opravu mostu Edvarda Beneše, mnoho milionů vloží do oprav čistírny odpadních vod. Zatím plánuje pro rok 2024 rozpočet s příjmy 528 milionů, výdaji 565 milionů a schodkem 37 milionů korun, jejž bude hradit z přebytku letošního roku.

„Chceme investovat do bydlení, to je priorita, do příprav ploch a projektů, které jsme už rozjeli. U některých investic to bude typ družstevního bydlení, to znamená, že město vloží pozemek a úvěr na stavbu si bude brát družstvo. Někde to bude oprava, jako je dům nad nemocnicí, kde bude pravděpodobně nájemní bydlení, startovací byty pro mladé. Oproti letošnímu rozpočtu zvedáme dvojnásobně, myslím, že na 20 milionů, výdaje na opravy chodníků a mostů," řekl místostarosta Zbyněk Toman (ODS).

Plány na rozvoj bydlení představí město 14. listopadu v Pivovarské restauraci. Patří k nim stavba 30 bytů ve Vyšném formou družstevního bydlení, oprava 18 bytů v ulici Nad Nemocnicí, příprava domova pro seniory ve Vyšném, rodinné bydlení ve Vyšném, plán na bytový dům Vyšehrad či příprava ploch pro stavbu rodinných domů v Novém Spolí a na Horní Bráně. Vyplývá to z informací na webu města.

Zhruba 35 milionů bude stát oprava mostu Edvarda Beneše, jež začne příští rok na podzim a potrvá do jara 2025. „Pak budeme muset hodně investovat do čistírny odpadních vod, tam je to nevyhnutelné. Opravy vychází v následujících pár letech přes 100 milionů. Jinak bychom chtěli zachovat, aby všechny městské organizace a odbory zůstaly maximálně na stejném rozpočtu, jako byl v roce 2023," řekl místostarosta.

Český Krumlov, v němž žije asi 13 tisíc lidí, má letos po úpravách rozpočet s příjmy 508,6 milionu a výdaji 658,6 milionu korun. Schodek 150 milionů kryje z peněz zbylých z minulých let.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, hospodářství, byty, rozpočet, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Český Krumlov investuje příští rok desítky milionů korun do bydlení  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.