Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Český Krumlov zmírní podmínky, za nichž vybírá poplatek deset procent ze vstupného

Český Krumlov zmírní od ledna podmínky, za nichž vybírá poplatek deset procent ze vstupného od organizátorů kulturních akcí. Dosud ho platili všichni, kteří měli vstupné přes 150 korun. Nově ho budou hradit ti, kteří budou mít lístky na akce za víc než 300 korun. Radnice tím chce podpořit místní organizátory. Letos získá díky poplatku kolem pěti milionů korun, většinu od Jihočeského divadla, jež v Krumlově hraje před otáčivým hledištěm.

„Ten hlavní důvod je, že jsme chtěli podpořit místní organizátory. Desetiprocentní poplatek řadu z nich zatěžoval a někdy nám přišlo nelogické, že jsme někomu dávali dotaci a pak jsme od něj vybírali poplatek ze vstupného. Zjednodušili jsme to, bereme to jako jednu z forem podpory místní kultury v Českém Krumlově. Další je ta, že jsme navýšili u kultury grantový program pro příští rok o deset procent," řekl místostarosta Dalibor Uhlíř (ČK rozumem a srdcem-Nezávislí). Nově to bude zhruba přes 1,3 milionu korun, radní sumu zvedli asi o 120 tisíc korun.

Nově také nemusí poplatek hradit pořadatelé akcí, které podporuje město ze svého rozpočtu. Od poplatku za užívání veřejného prostranství budou osvobozené kulturní, hudební, společenské a sportovní akce pořádané a spolupořádané městem a jím zřizovanými organizacemi.

„Důvodem je hlavně to, aby nebyly zpoplatněné zábory pro výše jmenované typy akcí, na jejichž pořádání se podílí přímo město nebo prostřednictvím svých organizací, a poplatek by si tak vlastně město platilo samo sobě," uvedla v tiskové zprávě referentka kultury a PR města Andrea Hakenová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky správa, kultura, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Český Krumlov zmírní podmínky, za nichž vybírá poplatek deset procent ze vstupného  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.