Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

ENGEL je více než zaměstnavatel

PR článek

Rodinná firma ENGEL, založená v roce 1945 panem Ludwigem Englem v rakouském Schwertbergu, se tímto heslem pyšní již mnoho let. Letos se firmě ENGEL podařilo překročit významný milník a tím byl dosažený počet 7 000 zaměstnanců v 9 výrobních závodech a obchodních zastoupení po celém světě. ENGEL strojírenská spol. s r.o. se sídlem v Kaplici zaměstnává v současné době již více než 1100 lidí.

ENGEL je výjimečný nejen tím, že je světovou jedničkou ve výrobě vstřikolisů, ale také tím, že se o své kolegy pečlivě stará. Nejde jen o finanční hodnocení, ale i velké množství benefitů, které vytváří výborné podmínky.

Každý rok pro své zaměstnance pořádáme pravidelně společenské, kulturní a sportovní akce … v červnu Dětský den s ENGELem, dvoutýdenní Příměstský ENGEL tábor pro děti zaměstnanců zakončený poslední den před celozávodní dovolenou oblíbenou Grilovačkou a v neposlední řadě Vánoční večírek na konci roku. Naši zaměstnanci mají srdce na správném místě a aktivně se připojují k mnoha charitativním projektům, které ve firmě realizujeme, pomáháme nejen finančně a v roce 2023 jsme se přiblížili v rámci pomoci k částce 200 000,- Kč. Sami zaměstnanci přicházení s nápady, koho bychom mohli podporovat. Těší nás, že můžeme společně pomáhat, cíleně a konkrétně tam, kde je potřeba.

ENGEL si svých zaměstnanců váží, proto nabízí celou řadu finančních i nefinančních bonusů a benefitů, mezi které mimo jiné patří příspěvek na dopravu nebo příspěvek na dovolenou a Vánoce. V rámci prevence a ochrany zdraví našich spolupracovníků nabízí zaměstnavatel očkování proti klíšťové encefalitidě a nově také služby fyzioterapeuta, to vše přímo v závodní ordinaci.

Projekt Fyzioterapeut na pracovišti odstartoval v roce 2020. Projekt měl za cíl ve své první fázi pomoci našim zaměstnancům při jejich zdravotních potížích pohybového aparátu. Firemní fyzioterapeut Tomáš Hrdý se ale věnuje jak ukázkám správného sezení při práci, držení těla, zvedání břemen, ukázkám cviků, které mohou pomoci při zmírnění bolestí, tejpování, nebo léčení potíží pohybového systému. Druhá fáze projektu spočívala v zaškolení i dalšího našeho zaměstnance z oddělení Průmyslového inženýrství v rámci ergonomie pracovišť. Společně tak vyhodnotili 25 vybraných pracovišť a tam, kde byly zjištěny závady z hlediska ergonomického, budou tyto průběžně odstraňovány. Cílem celého projektu je předcházet pracovním úrazům, předcházet nadměrnému namáhání pohybového ústrojí našich zaměstnanců. S projektem Fyzioterapeut a ergonomie pracovišť jsme se dokonce umístili mezi 8 nejlepšími HR projekty v republice.

Rád bych tímto chtěl poděkovat všem našim zaměstnancům za odvedenou práci a podporu charitativních akcí v tomto kalendářní roce a popřát jim a jejich rodinám šťastné a poklidné Vánoce, mnoho štěstí a zdraví v roce 2024“, říká David Dědič, vedoucí Personálního oddělení společnosti ENGEL.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky engel, podnikání, práce, zaměstnavatel

ENGEL je více než zaměstnavatel  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.