Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

V Újezdci hořela střecha rodinného domu. Požár zničil především solární panely

Požár střechy domu v Újezdci musely ve středu před polednem řešit profesionální jednotky hasičů ze Soběslavi a dobrovolné jednotky hasičů z Kardašovy Řečice a Veselí nad Lužnicí. Akce trvala přibližně hodinu. Škoda na majetku činí 1,5 milionu korun.

Na tísňovou linku nahlásil požár soused, který zahlédl kouř linoucí se ze střechy domu, kolem kterého v ten moment projížděl. Na místo vyjely osádky dvou cisteren ze Soběslavi a dobrovolní hasiči z Kardašovy Řečice a Veselí nad Lužnicí.

„Soused, který požár okamžitě ohlásil nejen hasičům, zavolal také majitele domu. Ještě než hasiči přijeli, vytáhli pak ze stodoly čtyřkolku. Další záchrana majetku nebyla možná, protože požár se střechou rychle šířil a dolů padaly hořící kusy střešní krytiny,“ říká mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Při požáru hořela střecha rodinného domu, který je vybudován do písmene „L“. Když na místo přijeli hasiči, hořela střecha nad hospodářskou částí. Oheň zasáhl i čelní průjezd, přilehlou garáž a letní kuchyň.

„Hasiči prvotním průzkumem zjistili, že v objektu nikdo není. Nemuseli nikoho evakuovat, nemají ani hlášené žádné zraněné osoby. Likvidace požáru zabrala zasahujícím jednotkám přibližně hodinu,“ doplňuje Matějů s tím, že velitel zásahu použil pro lokalizaci možných ohnisek požáru i termokameru.

Všechny jednotky se vrátily na své domovské základy kolem druhé hodiny odpolední. Celková škoda byla vyčíslena na 1,5 milionu korun, protože byly zničeny solární panely. Příčina požáru je nyní v šetření. 

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky střecha, požár, dům, Kardašova Řečice, Veselí nad Lužnicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Újezdci hořela střecha rodinného domu. Požár zničil především solární panely  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.