Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Běh Českou Kanadou přinesl nemocné Nicolce téměř 140 tisíc korun

Sto šedesát závodníků vyrazilo o víkendu na trať Běhu Českou Kanadou. Díky jejich účasti a dalším dobrovolným příspěvkům pořadatelé vybrali pro devítiletou Nicolku Němcovou z Jindřichova Hradce částku 139 655 korun. Podle maminky Dany by drahá a náročná rehabilitace mohla Nicolce pomoci dokonce i k samostatné chůzi.

Horké letní počasí, skvělá atmosféra a sportovní výkony pro dobrou věc. Tak by se dal shrnout čtvrtý ročník Běhu Českou Kanadou, díky kterému se podařilo pro nemocnou Nicolku z Jindřichově Hradce získat téměř 140 tisíc korun. Benefiční běh, na jehož organizaci se podílela více jak čtyřicítka místních dobrovolníků, se stal v Nové Bystřici již oblíbenou a podporovanou tradicí. Kromě běžců, místních organizací a firem Nicolku podpořila i Nadace ČEZ s mobilní aplikací EPP – Pomáhej pohybem, která věnuje Nicolce 51 655 korun.

Devítileté Nicolce byla diagnostikována vzácná neurologická vada, je inkontinentní, nemluví, chodí jen s oporou a vyžaduje 24hodinovou péči. Její maminka Dana vysvětluje: „Výtěžek ze závodu použijeme na rehabilitační pobyt v Therasuin centru v Plzni, který Nicolce pomůže ve fyzickém rozvoji.“

 „Je skvělé, že jsme již počtvrté v řadě měli možnost podpořit někoho ze svého okolí, kdo pomoc opravdu potřebuje. V minulosti podpořené rodiny nás přišly na oplátku povzbudit svou přítomností přímo na sobotní závod. Běh Českou Kanadou má tak trošku rodinnou atmosféru. Běžci se k nám vrací, účastní se stále více lidí. Závodí však i trénovaní sportovci a není zde nouze o výjimečné sportovní výkony. Pro nás jsou však vítězové všichni, kteří přijdou podpořit dobrou věc,“ zhodnotil charitativní běh hlavní pořadatel závodu Tomáš Kamas.

Trať na 10,5 kilometrů ovládl mezi muži Antonín Semerád (37:22), mezi ženami zvládla stejný úsek nejrychleji Agáta Jeníšová (55:35). Trať na 6,5 km uběhl nejrychleji Filip Michálek (23:33) a mezi ženami Kateřina Schmelz (30:08)

Tisková zpráva

Štítky Česká Kanada, běh, pomoc, charita, Jindřichův Hradec, ČEZ, Nová Bystřice

Běh Českou Kanadou přinesl nemocné Nicolce téměř 140 tisíc korun  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.