Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Třeboň začala opravovat Bertiny lázně, investuje 175 milionů

Slatinné lázně Třeboň začaly modernizovat Bertiny lázně. Bude to investice zhruba za 175 milionů korun, dalších 60 milionů bude stát zařízení místností. Rekonstrukce 87 pokojů potrvá do května 2020, kapacita lázní při přestavbě klesne o 150 až 200 klientů. Po modernizaci lázně mírně zdraží léčebné pobyty. Novinářům to řekl starosta Třeboně Jan Váňa.

Pod Slatinné lázně, jež vlastní město, patří Bertiny lázně a lázně Aurora. Pracuje v nich 480 lidí, ubytovací kapacita je přes 750 lůžek. V lázních Aurora hodlá radnice do čtyř let vybudovat za 100 milionů venkovní wellness. Začít stavět by se mohlo na konci roku 2020.

Letos investuje radnice do přestavby Bertiných lázní 51 milionů korun, příští rok 121 milionů včetně DPH. Smlouva podepsaná předchozím vedením radnice má inflační doložku, nové vedení města domluvilo její strop na 1,5 procenta. „Bude to kompletní rekonstrukce včetně rozvodů, koupelny, vybavení, kuchyně,“ řekl Váňa.

Stavební úpravy skončí 30. dubna, první klienti se ubytují po 15. květnu. Město platí stavební práce, lázně zařízení. Při přestavbě nabídne radnice ubytování v penzionech poblíž lázní, klienty budou vozit do lázní Aurora autobusy, město jim zajistí i stravování. „Snažíme se tak snížit ten nutný výpadek klientů,“ popsal starosta.

Až bude modernizace hotová, zdraží společnost léčebné pobyty. „Musíme ceny trošku zvednout, protože úroveň ubytování bude výrazně vyšší,“ uvedl Váňa.

Slatinné lázně Třeboň měly loni téměř 33 tisíc klientů, meziročně o 22 méně. Tržby byly 576 milionů korun, zisk po zdanění 26,7 milionu. Váňa podle výsledků za leden až srpen odhaduje, že za letošní rok skončí lázně v mírném zisku. Podle statistiků se v třeboňských hromadných ubytovacích zařízeních loni ubytovalo 71 688 lidí na 422 393 nocí.

Autoři | Foto Facebook Bertiny lázně Třeboň, Jan Přerovský

Štítky lázně, stavby, správa, Třeboň, Jan Váňa, radnice, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třeboň začala opravovat Bertiny lázně, investuje 175 milionů  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.