Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Agresor chtěl kapesním nožíkem řezat hlavy a ruce, trestně stíhán je na svobodě

Na Nový rok jen těžko zapomenou obyvatelé jedné z bytovek v obci na Dačicku. Zhruba kolem jedné hodiny ráno tam vtrhl agresor, který si chtěl patrně „vyřídit“ své účty. Obcházel byty, kopal do dveří a lidem vyhrožoval, že jim kapesním nožíkem uřízne hlavu a ruce. Agresor následně z bytu odešel a svým autem odjel směrem na Dačice. Obviněný muž je stíhán na svobodě. V případě soudem uznané viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let nebo peněžitý trest.

Podezřelý muž se nejprve vydal do druhého patra, kde kopal do dveří bytu a přitom křičel a vulgárně nadával přes dveře muži, který bydlí v tomto bytě, ať otevře. Hrozil mu zabitím. Agresor pak sešel do prvního patra a opět kopal do dveří bytu. Tam mu dveře otevřel muž, aby zjistil, proč mu někdo kope do dveří a přitom křičí.

„Agresor ale muže odstrčil a s kapesním zavíracím nožem, který držel v ruce, vešel do chodby bytu. Tam stál poškozený, kterého měl agresor udeřit pěstí do hlavy, přitom měl stále v ruce kapesní zavírací nůž. Na poškozeného měl křičet, že ho zabije a uřízne mu hlavu. Poškozenému se podařilo z bytu utéct,“ uvedla tisková mluvčí policie Hana Millerová.

Agresorovi to ale nestačilo a pokračoval dál do ložnice, kde byla žena. Tu měl několikrát udeřit pěstí do hlavy, chytit za vlasy a povalit ji na zem. Při tomto konání měl v ruce držet otevřený kapesní nůž a křičet, že jí uřízne obě ruce a podřeže ji.

Napadené ženě se z bytu podařilo utéct. Agresor měl poté z bytu odejít, nasednout do svého auta a odjet směrem na Dačice. Na místo byla přivolána hlídka policistů, která vyslechla poškozené a ohledala místa činu. „Minulý týden ve čtvrtek byl podezřelý muž, recidivista, zadržen a následně eskortován do policejní cely při obvodním oddělení. O den později vyhotovil policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování usnesení o zahájení trestního stíhání podezřelého muže pro trestný čin nebezpečné vyhrožování a trestný čin porušování domovní svobody,“ dodala mluvčí.

Policejní komisař podal podnět na vzetí muže do vazby. Ten ale státní zástupce neakceptoval. Trestní stíhání obviněného muže probíhá na svobodě. V případě soudem uznané viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let nebo peněžitý trest.

Ohodnoť článek

Štítky agresor, vyhrožování, policie, vazba, vězení, nůž, Dačice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresor chtěl kapesním nožíkem řezat hlavy a ruce, trestně stíhán je na svobodě  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.