Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Zasáhnout má část jižních Čech

Část České republiky má v úterý zasáhnout silný vítr s nárazy o rychlosti až 65 kilometrů za hodinu. Meteorologové proto vydali výstrahu, která se vztahuje i na jižní Čechy. Platí hlavně pro Českobudějovicko, Českokrumlovsko, Prachaticko a Jindřichohradecko.

Výstraha se týká Českých Budějovic, Vimperka, Prachatic, Českého Krumlova, Kaplice, Trhových Svinů a Třeboně. Hrozí poškození stromů a lesních porostů. Vítr může podle meteorologů způsobit menší škody na budovách a zkomplikovat také dopravu.

„Doporučujeme zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky a podobně. Lidé by také měli dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Na horách omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií," uvedl na webu Český hydrometeorologický ústav.

Vítr zaměstnal hasiče o víkendu

Plné ruce práce měli hasiči kvůli větru už o víkendu. Zasahovali u téměř sedmdesáti událostí. „Šlo především o popadané stromy ze silnic. V Kamenném Újezdu pak odstraňovali spadlou značku, v Českém Krumlově ukotvovali uvolněný kovový poutač,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Nejvíce podle ní bylo zasaženo Českobudějovicko, kde hasiči vyjížděli k 28 událostem. Kolem deseti výjezdů měli hasiči na Českokrumlovsku, Jindřichohradecku a Strakonicku.

Ohodnoť článek

Foto hzsjc.cz

Štítky počasí, meteorologové, předpověď, výstraha, Jihočeský kraj, Česko, okres České Budějovice, okres Jindřichův Hradec, okres Český Krumlov, okres Prachatice, Český Krumlov, Český hydrometeorologický ústav, České Budějovice, Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Zasáhnout má část jižních Čech  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.