Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Za výměnu termokohoutů chtěl muž po seniorce zaplatit. Policie po podvodníkovi pátrá

Na důvěřivost doplatila devětaosmdesátiletá seniorka v Jindřichově Hradci. Zaplatila totiž neznámému muži, který ji měl v bytě vyměnit měřiče na radiátoru. Po ženě požadoval zálohu dva tisíce korun, které mu seniorka dala. Po pachateli teď pátrá policie.

K incidentu došlo na konci srpna na jindřichohradeckém sídlišti Vajgar. Neznámý podvodník měl zazvonit na devětaosmdesátiletou ženu a představit se jako pracovník bytového družstva. „Muž uvedl, že se bude provádět výměna měřičů spotřeby tepla na radiátorech v bytě a seniorku požádal o zaplacení zálohy ve výši dva tisíce korun. Důvěřivá žena měla požadovanou finanční hotovost u sebe, a tudíž ji bez zaváhání neznámému muži předala," popsala policejní mluvčí Hana Millerová.

Muž je podle policie ve věku 35 až 45 let, vysoký přibližně 180 centimetrů. Muž měl světlou pleť, světlé vlasy a na ústech měl roušku. Hovořil česky a bez přízvuku. Na sobě měl mít světlé kalhoty, světlé triko s nápisem a bílé tenisky.

„Jindřichohradečtí kriminalisté žádají další možné poškozené, popřípadě svědky obdobného jednání, a to zejména obyvatele bytových domů nebo domů pro seniory, kde jsou umístěny kamery, aby zatelefonovali na linku 158 a pomohli tak pomoc s identifikací pachatele," dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky krimi, policie, podvod, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za výměnu termokohoutů chtěl muž po seniorce zaplatit. Policie po podvodníkovi pátrá  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.