Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Mladá podvodnice nabízela na internetu štěňata a elektroniku. Přišla si na stovky tisíc. Teď ji vyšetřuje kriminálka

Velmi zvláštní kariéru si vybrala pětadvacetiletá dívka, která se od jara minulého roku živila nabízením štěňat a elektroniky na internetu. Na tom by nebylo nic divného, pokud by slečna nabízené zboží a zvířata opravdu prodávala. Lidé, kteří u mladé podvodnice nakupovali, se ani po zaplacení svého zboží nedočkali. Dívka si tak přišla na necelých 300 tisíc korun. Případ vyšetřuje jindřichohradecká kriminálka.

Pětadvacetiletá dívka z Prahy se na samotné prodeje velmi dobře připravila. Založila si několik desítek emailů, účtů na sociálních sítích, pořídila si desítky telefonních čísel a účtů u bankovních i nebankovních společností.

Během svého obchodování dívka podle vyšetřování podvedla stovky lidí a přišla si na více než 270 tisíc korun. Čísla ale přitom podle policie nemusí být konečná.

„Na počátku svého podvodného jednání nabízela k prodeji na různých internetových serverech zvířata, konkrétně štěňata. Když jí tento „obchod“ přestal vynášet či ji přestal bavit, rozhodla se pro změnu. Vrhla se na prodej různé elektroniky. Nabízela zboží, o které mají zájem především mladí lidé, a to chytré hodiny, chytré telefony a další zboží tohoto typu,“ popsala policejní mluvčí Lenka Krausová.

Dívka chtěla samozřejmě za zboží zaplatit dopředu nebo požadovala alespoň zálohu. Nikdo z kupujících se však svého zboží nedočkal.

Jindřichohradečtí kriminalisté, kteří na případu několik měsíců pracovali a ještě pracují, mladou podvodnici vypátrali a obvinili ji ze spáchání zločinu podvodu. Trestní stíhání je podle policejní mluvčí vedeno na svobodě.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky krimi, podvod, policie, internet, elektronika, štěně, Praha, Lenka Koloušková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladá podvodnice nabízela na internetu štěňata a elektroniku. Přišla si na stovky tisíc. Teď ji vyšetřuje kriminálka  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.