Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Podvodnice si nechala na svůj účet posílat peníze. Z klientů pojišťovny vylákala téměř pět milionů

Až na osm let může jít za mříže žena z Jindřichohradecka. Ta klamala klienty pojišťovny a kromě jiného si od nich nechala posílat peníze na své účty. Nejen díky tomu měla dotyčná způsobit celkovou škodu ve výši nejméně 4,7 milionu korun.

Podle policie je žena podřízenou pojišťovací zprostředkovatelky a v celém příběhu vystupuje jako vázaná zástupkyně společnosti jedné z pojišťoven. „Nejméně v době od poloviny dubna 2016 do počátku října 2020 se měla obohatit tím, že v Jindřichově Hradci a okolních obcích měla uvádět v omyl některé klienty ze svého klientského kmene. Měla využívat jejich plné důvěry, kdy jim měla dávat podepsat pod různými legendami žádosti o změnu účtu investora v rámci fondů cenných papírů, kdy jako čísla účtů investora měla uvádět do žádostí své bankovní účty, případně bankovní účty společností, u kterých měla sjednané úvěry a půjčky,“ popsala policejní mluvčí Hana Bílková Millerová.

Kromě toho měla žena bez vědomí klientů sepisovat žádosti o odkupy cenných papírů a za jednotlivé klienty podepisovat. „Tyto žádosti následně měla předkládat pojišťovací společnosti, čímž tuto společnost také měla uvádět v omyl, protože jednotlivé žádosti měla vydávat za pravdivé,“ popsala mluvčí. 

Z peněz pak platila své úvěry a používala je ke své osobní potřebě. Žena si tímto způsobem měla vydělat nejméně 4,7 milionu korun. Jindřichohradečtí kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality ve spolupráci s pojišťovací společností nakonec rozkryli dlouhodobou trestnou činnost podezřelé ženy. Nyní dotyčnou stíhají pro podvod.

„Obviněná žena bude trestně stíhána na svobodě. V případě soudem uznané viny této hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let,“ dodala Bílková Millerová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky policie, podvod, peníze, účet, klienti, okres Jindřichův Hradec, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Podvodnice si nechala na svůj účet posílat peníze. Z klientů pojišťovny vylákala téměř pět milionů  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.