Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Revitalizace Mertových a Jakubských sadů v Hradci pokračuje. Město chce na práce získat dotaci

Do konce října 2027 chce mít Jindřichův Hradec dokončenou revitalizace Mertových a Jakubských sadů. Projekt nyní pokročil do další fáze, ve které město rozšířilo krajinářskou studii o veřejné záchody, bezpečnější přechod přes Bratrskou ulici nebo novou výsadbu stromů. S financemi by měla pomoct dotace.

K projektu už se ve městě konalo veřejné projednání, dotazníkové šetření a další kroky, díky kterým vznikl koncept samotné krajinářské studie. Tu pro město zpracovává projekční kancelář Atregia. Na studii by měly podle města navázat jednotlivé stupně projektové dokumentace. Ještě předtím ale musela rada města schválit uzavření dodatku ke smlouvě, kterou se společností má, protože je nutné do studie zapracovat několik změn.

„Z analytické části mimo jiné vyplynula potřeba v parku řešit veřejné toalety nebo bezpečnost pěších v ulici Bratrská pro přechod z Mertových sadů do Jakubských sadů. Dále je také navrhováno provést inventarizaci nových výsadeb z roku 2021, případně dalších stromů, které nebyly inventarizovány v roce 2018,“ vyjmenoval starosta Jindřichova Hradce Michal Kozár (ANO).

Celý projekt město připravuje tak, aby bylo možné část uhradit díky dotaci. Podle Kozára by mohlo město získat až 85 procent nákladů. S dokončením realizace město počítá do konce října 2027.

Městský park leží v okrajové části Jindřichova Hradce v údolí řeky Nežárky a navazuje na historické jádro města. Současný stav parku podle města neodpovídá zatížení, kterému je v posledních letech vystaven. Cílem je vytvořit místo, které bude odpovídat aktuálním potřebám, s novým mobiliářem a případnými speciálními prvky, jako jsou pobytová mola, louka s veřejným grilem nebo lávka kolem řeky.

Ohodnoť článek

Foto Město Jindřichův Hradec

Štítky sad, Jindřichův Hradec, dotace, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Revitalizace Mertových a Jakubských sadů v Hradci pokračuje. Město chce na práce získat dotaci  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.