Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Požehnáním slatině v Třeboni symbolicky zahájili lázeňskou sezonu

Požehnáním slatině včera v Třeboni na Jindřichohradecku symbolicky zahájili lázeňskou sezonu pro rok 2023. Při žehnání organizátoři odhalili také novou fontánu u wellnesscentra. Tradiční akce letos připomněla 140. výročí založení lázní.

„Dnešní zahájení sezony je symbolické. Protože, když to trochu přeženu, tak nám sezona začíná 3. ledna a končí 2. ledna. Ale je pravda, že prakticky jedeme nepřetržitě celý rok a máme i vánoční a novoroční pobyty. Ale toto symbolické zahájení jsme zavedli v roce 2011 a od té doby se jej snažíme dodržovat,“ uvedl referent marketingu Slatinných lázní Třeboň Daniel Hamr.

Před žeháním organizátoři odhalili novou fontánu u wellnesscentra. „Loni jsme otevírali saunový svět a vodní svět a tímto chceme celou událost ještě připomenout,“ řekl. Otevírání lázeňské sezony nabídlo i kulturní program s řadou koncertů a jiných vystoupení.

Základní léčebné procedury v Třeboni staví na kombinaci slatinných koupelí a zábalů s ručními masážemi. Třeboňská pánev patří mezi nejbohatší česká naleziště rašeliny a slatiny, těží se tam slatina s obsahem minerálů pyritu a markazitu. Tradice moderního lázeňství se datuje rokem 1883, kdy u Zlaté stoky postavil a provozoval první lázeňský dům třeboňský učitel Václav Hucek.

Slatinné lázně Třeboň měly loni výnosy 692 milionů korun, meziročně o 12,5 procenta vyšší. Hrubý zisk byl téměř 60 milionů. V červenci otevřou nový hotel se 104 lůžky, bude to přístavba lázní Aurora za 200 milionů korun. Do konce roku chtějí zprovoznit solární elektrárnu s výkonem 0,7 megawatthodiny.

Pod firmu Slatinné lázně, kterou vlastní město, patří Bertiny lázně a lázně Aurora. Pracuje v nich asi 480 lidí. Ubytovací kapacita lázní je 740 lůžek, dalších 370 v penzionech a hotelích, s nimiž lázně spolupracují.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Slatinné lázně Třeboň

Štítky ČR, lázně, zábava, Třeboň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požehnáním slatině v Třeboni symbolicky zahájili lázeňskou sezonu  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.