Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Jindřichův Hradec zachová provoz některých poboček České pošty.

Na konci června zruší Česká pošta v rámci úsporných opatření tři stovky svých poboček. V Jindřichově Hradci to měly být celkem tři ze čtyř, jimiž město disponuje. Vedení radnice se ale s Českou poštou podařilo dohodnout na tom, že dvě pobočky v rámci programu Pošta Partner+ zachová. Konkrétně se jedná se o pobočky na sídlištích Vajgar a Hvězdárna.

Česká pošta plánuje v rámci svých úsporných opatření, o nichž dopředu informovala již před několika měsíci, na konci června zrušit tři stovky svých poboček po celé zemi. Mezi ně patří také tři z celkem čtyř poboček v Jindřichově Hradci, které Pošta ve městě doposud provozuje. To se ale nelíbilo místním obyvatelům ani vedení města. Radní se tak s Českou poštou dohodli na tom, že dvě ze tří poboček, které pošta plánovala koncem června zrušit, zůstanou nadále v provozu. Konkrétně je řeč o pobočkách na dvou jindřichohradeckých sídlištích Vajgar a Hvězdárna.

„Zajištění poštovních služeb je ale možné jen prostřednictvím projektu Pošta Partner+. V praxi to znamená, že bude zachován provoz na obou pobočkách s tím, že město bude hradit veškeré náklady s tím spojené. Česká pošta naopak bude hradit městu transakce na pobočce, a to 6 korun za jednu operaci,“ uvedl jindřichohradecký starosta Michal Kozár.

Město tak bude muset dočasně zřídit dvě nová pracovní místa v rámci odboru vnitřní správy, která budou fungovat po dobu trvání projektu. Jindřichův Hradec si také od České pošty musí obě pobočky pronajmout. Vedení radnice předpokládá, že celkové náklady s tím spojené, se do konce letošního roku vyšplhají na zhruba 1,2 milionu korun. V dalším roce se pak odhad celkových nákladů na provoz pohybuje okolo částky 2,3 milionu.

Provozní doba pošt v programu Partner+ bude následující:

Vajgar

Pondělí 13:00 – 18:00 

Úterý 09:00 - 13:00 

Středa 13:00 - 18:00  

Čtvrtek 09:00 - 13:00  

Pátek 12:00 - 16:00 

Hvězdárna

Pondělí 09:00 - 12:00 

Úterý 14:00 - 18:00  

Středa 09:00 - 12:00  

Čtvrtek 14:00 - 18:00  

Pátek 09:00 - 11:00

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jindřichův Hradec

Štítky Česká pošta, Jindřichův Hradec, hvězdárna, radnice, pobočka, rušení, město, správa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřichův Hradec zachová provoz některých poboček České pošty.  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.