Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

ŘSD začne u Jindřichova Hradce opravovat silnici I/34. Práce vyjdou na 48 milionů

Už v pondělí 7. srpna začne Ředitelství silnic a dálnic opravovat silnici I/34 u Jindřichova Hradce. Jde o více než tři kilometry silnice na několika úsecích. Stavba je rozdělena na dvě etapy, během kterých bude silnici úplně uzavřena. Práce za 48 milionů korun potrvají až do konce října.

Zhruba 3,3 kilometry dlouhý úsek silnice I/34 mezi obcemi Lásenice a Horní Žďár na Jindřichohradecku začne Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) opravovat už v pondělí 7. srpna. Upravovat se budou celkem čtyři úseky.

„Během stavebních prací bude provedena výměna asfaltového souvrství vozovky, oprava propustků nebo například autobusových sjezdů na území Horního Žďáru. V nezbytném rozsahu pak dojde k opravě povrchu na stávajících sjezdech a křižovatkách. Nový kryt vozovky zajistí řádné odvodnění povrchu silnice I/34 a tím i zvýšení bezpečnosti a plynulosti provozu silničních vozidel,“ uvedl tiskový mluvčí ŘSD pro Jihočeský kraj Adam Koloušek.

Autor: ŘSD

Stavba je rozdělena na dvě etapy. Silnice I/34 bude během nich kompletně uzavřena. První etapa prací potrvá do 3. září, druhá pak do 31. října. Řidiči budou muset po celou dobu využívat objízdných tras. „Vozidla nad 7,5t budou muset využívat objízdné trasy po silnicích I/23, D3 a I/24. Vozidla do 7,5t pak mohou využít objízdné trasy po silnicích II/149 a II/128,“ upřesnil mluvčí.

Stavební úpravy na vozovce bude pro Ředitelství silnic a dálnic provádět společnost Metrostav za cenu 48 milionů korun bez DPH.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD, ilustrační foto

Štítky doprava, oprava, řsd, jindřichohradecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD začne u Jindřichova Hradce opravovat silnici I/34. Práce vyjdou na 48 milionů  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.