Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Začala oprava silnice I/34 mezi Českými Budějovicemi a Jindřichovým Hradcem

Dnes začala téměř tříměsíční oprava silnice I/34 mezi Českými Budějovicemi a Jindřichovým Hradcem v úseku Lásenice - Horní Žďár. Kvůli pracím bude v místě omezený provoz. Náklady na obnovu vozovky činí 48 milionů korun bez daně. Řekl to Adam Koloušek z českobudějovického Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

„Během stavebních prací bude provedena výměna asfaltu, oprava propustků nebo například autobusových sjezdů na území Horního Žďáru. Nový kryt vozovky zajistí řádné odvodnění povrchu silnice, a tím i zvýšení bezpečnosti a plynulosti provozu silničních vozidel,“ řekl Koloušek.

Opravy se týkají 3,3 kilometru dlouhého úseku. První etapa v úseku od odbočky na Dolní Žďár až do Horního Žďáru skončí 3. září. Na ni bude navazovat etapa druhá, kdy silničáři do konce října opraví část od odbočky na Dolní Žďár do Lásenice.

Práce přinesou komplikace především nákladní dopravě, která bude muset místo objíždět z Třeboně přes Veselí nad Lužnicí do Jindřichova Hradce.

Dolní Lhota má obchvat. Cesta do Jindřichova Hradce bude bezpečnější

Měří více než dva a půl kilometru a jeho výstavba vyšla na 247 milionů korun. Obchvat Dolní Lhoty na Jindřichohradecku je hotový. Kromě toho, že sníží hluk ve vesnici, budou mít řidiči také pohodlnější cestu na trase z Českých Budějovice do...

Nejde o první úpravu trasy na silnici I/34. ŘSD na konci června otevřela nový obchvat obce Dolní Lhota na Jindřichohradecku. Stavba 2,6 kilometru dlouhého úseku stála téměř 250 milionů korun bez DPH, práce začaly v srpnu 2021.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, silnice, stavby, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začala oprava silnice I/34 mezi Českými Budějovicemi a Jindřichovým Hradcem  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.