Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jindřichův Hradec v září zahájí modernizaci městské čistírny odpadních vod

Jindřichův Hradec v září zahájí modernizaci městské čistírny odpadních vod (ČOV). Náklady na projekt, který je rozdělený do dvou etap, činí přibližně půl miliardy korun. První etapa, která začne v září, potrvá 20 měsíců a bude stát více než 237 milionů korun. Zakázku získalo sdružení firem, kdy vedoucí je společnost Stanter.

„V případě naší ČOV bude nutné výrazně posílit kapacitu aeračního zařízení ke snížení produkce amoniakálního dusíku. Zpřísnění limitu pro celkový fosfor tak prakticky znamená dostavbu terciárního stupně pro srážení fosforu s následnou separací vysrážených látek," uvedl jindřichohradecký místostarosta Radim Staněk (ODS).

Projekt počítá s postupnou výměnou téměř všech technologií čističky. Město chce získat evropskou dotaci z operačního programu životního prostředí. Může představovat až 30 procent z celkových způsobilých výdajů, ale zároveň maximálně 25 milionů korun. Jindřichův Hradec proto nadále hledá další dotační možnosti, dodala Čermáková.

Modernizace čističky zahrnuje například opravu dílčích stavebních objektů, výměnu automatických strojních česlí na odtoku, nové svozové jímky, úpravu aktivačních nádrží včetně technologie na dávkování síranu železitého a další zásahy. Jde o jednu z největších investic města v novodobé historii.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, odpady, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřichův Hradec v září zahájí modernizaci městské čistírny odpadních vod  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.