Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Na Facebooku šířila poplašnou zprávu o uprchlících, hrozí jí až dva roky za mřížemi

Sedmačtyřicetiletá žena z Dačicka může být podezřelá z přečinu šíření poplašné zprávy, kterou uveřejnila na sociální síti Facebook. Minulý pátek s ní dačičtí policisté zahájili úkony trestního řízení v režimu zkráceného přípravného řízení. Pokud by byla odsouzena, hrozí jí odnětí svobody až na dva roky.

O den dříve, tedy ve čtvrtek, na svém facebookovém účtu zveřejnila informaci, že v obci Lidéřovice skupina arabských uprchlíků podřezala zemědělci všechna jeho hospodářská zvířata. A to bez jakéhokoliv pádného důvodu. „Dle tvrzení ženy přežil pouze kůň, který byl bezpečně zavřený. Dále žena na svém účtu na sociální síti Facebook uvedla, že po policejní akci s termovizemi bylo 10 osob pochytáno a dalších asi 80 bylo dopadeno v okolí Starého Města pod Landštejnem, kde údajně i zabrali obydlený dům,“ doplňuje informace mluvčí policie Hana Millerová.

Její zpráva pokračovala tím, že se této skutečnosti nevěnuje ani jeden ze sdělovacích prostředků. Celý případ na základě podnětu občana zadokumentovali a prošetřili dačičtí policisté, kteří si zajistili i veškeré důkazní materiály.

Foto: flickr.com

Štítky Facebook, Dačice, Staré Město pod Landštejnem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vít Profant

Pane KS, co kdybyste si před odesláním takového příspěvku raději přečetl něco na způsob této stránky: http://iuridictum.pecina.cz/w/%C5%A0%C3%AD%C5%99en%C3%AD_popla%C5%A1n%C3%A9_zpr%C3%A1vy

Středa, 12. srpna 2015, 12:19Odpovědět

Kakost Smrdutý

Pane Profant, vy asi nevite, co je to poplasna zprava, co? :D

Úterý, 11. srpna 2015, 17:46Odpovědět

Vít Profant

Nějak mi schází informace, jestli zveřejněné údaje byly pravdivé, nebo ne. Pokud ano, tak je to tedy dost smutné, že proti člověku může být zahájeno trestní řízení jen proto, že na sociálních sítích sděloval pravdu.

Pátek, 31. července 2015, 16:08Odpovědět

Na Facebooku šířila poplašnou zprávu o uprchlících, hrozí jí až dva roky za mřížemi  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.