Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vydařený hokejový turnaj Spring cup Jaroslava Pouzara o pohár Skupiny ČEZ se příští rok vrátí

V hokejovém centru Pouzar se pořád něco děje. Poslední akcí byl turnaj s mezinárodní účastí pro mladé nadějné hokejisty narozené v roce 2003 – Spring cup Jaroslava Pouzara o pohár Skupiny ČEZ, který se konal v termínu 29. a 30 dubna v Českých Budějovicích. Turnaje se zúčastnily týmy SM Select, Jungadler Manheim (Německo) a výběry Jihočeského a Karlovarského kraje.

Týmy se utkaly systémem každý s každým a všechna utkání se hrála třikrát 15 minut čistého času. V zápasech nechyběly napínavé akce, zajímavé momenty a drobné šarvátky. Dvě utkání dokonce rozhodovaly až samostatné nájezdy. Výkony všech týmů byly hodně vyrovnané a zápasy napínavé až do konce. Teprve poslední utkání rozhodovalo o konečném umístění týmů.  

Pro zpestření turnaje byly připraveny čtyři dovednostní soutěže, kde hráči změřili své umění v netradičních disciplínách. Hráč v dovednostní soutěži o nejpřesnějšího střelce měl za úkol vstřelit pět branek z pěti kotoučů do pěti různých míst v brance. Nejrychlejší bruslař jel dvě celá kola, jedno na pravou a druhé na levou stranu. Bruslařům se tak vypočítával průměrný čas z těchto dvou zajetých kol. Samostatné nájezdy rozhodly o vítězi mezi brankáři. Každý gólman musel ze šesti samostatných nájezdů inkasovat, co nejméně branek. Slalom s pukem mezi kužely na čas čekal na hráče v disciplíně nejrychlejší hráč. Ocenění ze dvou kategorií si odnesli dva Jihočeši - nejrychlejší hráč Adam Eremiáš a nejrychlejší bruslař Lukáš Kantor.

Po celou dobu konání turnaje byli také vybíráni hráči, kteří si odnesli cenu za jednotlivé výkony v turnaji. Odměnou pro nejlepšího brankáře, nejlepšího útočníka a nejužitečnější obránce turnaje byly speciálně vyrobené hodinky s vyrytým názvem turnaje Spring cup a hráčovým oceněním.

Na slavnostním vyhlášení nechyběl ani legendární hokejista Jaroslav Pouzar. Společně s ním předával poháry, medaile a individuální ocenění za Skupinu ČEZ Petr Šuleř. Na závěr Jaroslav Pouzar celý turnaj zhodnotil a poděkoval všem zúčastněným, divákům a sponzorům. Jak říká hokejová legenda: „Vítězem je každý, kdo se turnaje zúčastnil. Nejdůležitější je, že si turnaj všichni užili a nikdo z hráčů se nezranil.“

Koneční pořadí týmů je následující. Na 1. místě se umístil tým SM Select, 2. místo vybojoval v posledním zápase Jihočeský výběr, 3. místo obsadil tým z Německa - Jungadler Mannheim a nakonec na 4. místě skončil výběr Karlovarského kraje.

Celý turnaj se nesl v přátelské atmosféře a po celou dobu panovala dobrá nálada. 

Tisková zpráva | Foto Jindra Řeháčková

Štítky Jaroslav Pouzar, ČEZ, hokej, Madeta Motor České Budějovice, Německo, Karlovarský kraj, Jihočeský kraj, prodloužení, Lukáš Kantor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vydařený hokejový turnaj Spring cup Jaroslava Pouzara o pohár Skupiny ČEZ se příští rok vrátí  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.