Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Nový hudební objev Thom Artway poprvé v Přeštěnicích

Dalším potvrzeným hudebním interpretem 16. ročníku legendárního multižánrového festivalu Open Air Musicfest Přeštěnice je mladý český písničkář Thom Artway, kterého proslavila píseň I Have No Inspiration.

Pod pseudonymem Thom Artway se skrývá mladý český zpěvák, skladatel a kytarista, Tomáš Maček. Zpívá anglicky a ve své tvorbě snoubí folk, pop a rock. Thom pochází z valašské vesničky Vlachovice a ve svých 22 letech získal prestižní ocenění Objev roku 2015 v anketě Žebřík, kterou pořádá server iReport a v níž rozhodují hlasy posluchačů. Thom vystudoval technické lyceum, ale po maturitě se odstěhoval do Prahy, kde se začal věnovat hudbě. Svoji angličtinu si vypiloval při svém pobytu na farmě v Irsku a také při svých cestách po Austrálii a Novém Zélandu, kde sbíral zkušenosti a působil jako pouliční zpěvák a kytarista.

Do širšího povědomí veřejnosti se dostal v roce 2012, kdy nahrál písničku Towards The Sun, která se objevila na soundtracku k filmu Křídla Vánoc. V prosinci roku 2013 uveřejnil své debutové EP s názvem Still Standing in the Unknown, které obsahuje 4 skladby. V květnu 2015 vydal singl I Have No Inspiration, který se okamžitě stal hitem. Sám o zrodu této písně prozradil: „Když jsem tuhle píseň začal psát, zněla smutně a byla o něčem úplně jiném. Došel jsem do fáze, kdy už jsem opravdu nevěděl, jak dál pokračovat. Napadl mě refrén I Have No Inspiration a od toho jsem se pak odrazil. Při tvorbě jsem si uvědomil, že věci by se měly brát s humorem, a tak z toho vznikla píseň jiná, veselá.“ Thom Artway vystupuje jak sólo, tak s doprovodem kapely ve složení: Ondřej Jurásek (baskytara), Martin Hrabal (bicí a perkuse), František Valena (klávesy).

Festival Open Air Musicfest Přeštěnice se letos uskuteční 24. a 25. června. Hlavním headlinerem festivalu bude kapela Kryštof, která zde vystoupí v pátek 24. června. Dále se můžete těšit na skupinu No Name, Majka Spirita a Live Band, Monkey Business, Visací zámek, Wohnout se speciálním hostem - Evou Pilarovou, Totální nasazení a nebude zde chybět ani česká kapela snů Supergroup CZ. Na festivalu se také představí zajímavé hudební objevy včetně vítězů soutěží Šance Muzikus nebo Expedice Přeštěnice. Jako bonus je pro návštěvníky festivalu připraven bohatý doprovodný program v podobě divadelních a filmových představení a atraktivní exhibice bikerů Open Air Dirt Jam, která se zde bude konat již popáté. Do Přeštěnic v rámci oblíbeného projektu LiStOVáNí okolo herce Lukáše Hejlíka osobně zavítá i proslulý americký spisovatel Robert Fulghum, takže se je opravdu na co těšit.

Vstupenky na festival lze zakoupit v síti www.milevskem.cz, smsticket.cz, ticketart.cz, ticketportal.cz, ticketpro.cz nebo ticketstream.cz.   

Štítky Thom Artway, Přeštěnice, festival, hudební skupina, objev, Praha, Austrálie, Irsko, Nový Zéland, Robert Fulghum, Eva Pilarová, František Valena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový hudební objev Thom Artway poprvé v Přeštěnicích  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.