Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté dopadli muže, který o víkendu přepadl v Písku seniorku, na kontě toho má ale víc

Dvacetiletý muž podle policie o víkendu přepadl seniorku, která se vracela z nákupu. Jak později zjistili, nebylo to je první první přepadení. V tom samém týdnu ještě stihl přepadnout mladého chlapce.

„Muž napadl nezletilého chlapce na Mírovém náměstí v parku a vytrhl mu telefon. Chlapec se bránil a za útočníkem běžel, ten ho však znovu fyzicky napadl a z místa utekl. Kamarádi napadeného informovali policii. Přepadený chlapec musel být ošetřen,“ řekl tiskový mluvčí policistů Jiří Matzner.

U druhého přepadení si vyhlédl seniorku, která se vracela z nákupu. „V chodbě domu ji chytl za ruce, aby se nebránila a vytrhl jí kabelku s doklady, telefonem, penězi i tašku s nákupem. Z místa po činu utekl. Loupežemi způsobil pachatel škodu kolem 8 tisíc korun,“ uvedl Matzner.

Kriminalisté muže obvinili. Útočník je momentálně v policejní cele, kde čeká na rozhodnutí o možné vazbě. Pokud by soud pachatele odsoudil, hrozil by mu trest odnětí svobody v délce dvou až deseti let.

Foto Lenka Radarová

Štítky přepadení, loupež, Písecko, policie, senior, vazba, Písek

Policisté dopadli muže, který o víkendu přepadl v Písku seniorku, na kontě toho má ale víc  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.