Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Manželský pár zaplatil svým životem kvůli klíčům od bytu. Případ Pazderna je u konce

Policisté uzavřeli případ dvojnásobné vraždy, která se stala 8. ledna loňského roku u obce Dobešice v části Pazderna. Vrahem měl být muž se ženou původem ze Slovenska. Do případu se zapojili policisté z České a Slovenské republiky a z Rumunska.

Podle informací, které dnes zazněly na tiskové konferenci, měli pachatelé vraždit ze zištných důvodů, kdy si odnesli finanční hotovost. Šlo o trezorek, ve kterém bylo zhruba 400 tisíc korun. Pro klíče od bytu, kde trezor byl, šli do mobilheimu, kde žil zavražděný manželský pár.  

Nález těl rodičů na linku 158 oznámil syn. Z původního oznámení bylo zřejmé, že byli ubodáni. Vražedné nástroje policisté našli na místě činu. Policisté od začátku vyšetřování spolupracovali s policisty ze Slovenska a Rumunska.

„Po zveřejnění výzvy se nám přihlásil svědek, který policistům předal kamerový záznam z autokamery, na kterém bylo zaznamenáno vozidlo černé barvy se slovenskou poznávací registrační značkou. Na základě smlouvy s Českou a Slovenskou republikou bylo následně zjištěno, kdo je majitelem vozu a i to, kdo jej v současné době používá. Po poměrně krátké době se nám podařilo zjistil totožnost podezřelých, kdy se jednalo o muže a ženu ze Slovenské publiky. Podařilo se nám také zjistit, že ihned po spáchání trestného činu odjeli směrem na Slovensko. Na základě těchto informací, byl podán podnět na vydání Evropského zatýkacího rozkazu, který byl soudcem Okresního soudu v Písku vydán. Do spolupráce byl zapojen rovněž Odbor mezinárodní spolupráce policejního prezidia České republiky a byli kontaktováni naši kolegové na Slovensku. Následně jsme požádali o spolupráci rovněž policisty z Rumunska, neboť se nám podařilo zjistit, že tito naši podezřelí právě do Rumunska odjeli,“ uvedla kriminalistka Renata Miková.

ČTĚTE TAKÉ: Muž a žena obvinění z vraždy manželů na Písecku jsou ve vazbě 

Rumunští policisté vypátrali předmětné vozidlo asi 14 kilometrů od hranic s Moldávií. Oba podezřelí byli zadrženi rumunskou policií a 12. února byli vydáni do České republiky. Následně bylo zahájeno trestní řízení a oba byli umístěni v policejní cele a následně ve vazební věznici České Budějovice.

Podezřelá žena se během vyšetřování případu ani jednou nevyjádřila k tomu, proč takový hrůzný čin spáchala. Muž, který za ní ze Slovenska přijel a společně s ní manželský pár ubodal, s policií spolupracuje. 

„Na základě právní pomoci bylo přivezeno předmětné vozidlo, které bylo použito při spáchání trestné činnosti. Bylo ohledáno a byly zde zajištěny stopy. Současně bylo zjištěno, že pachatelkou je žena, která měla k rodině poškozených velmi blízký vztah. Brali ji jako vlastní dceru, měli ji zaměstnanou ve firmě, a dokonce u nich občas přespala. V průběhu celého řízení bylo zadáno velké množství znaleckých posudků. Byla provedena velká spousta výslechů a rekonstrukce případu. Vše dospělo k tomu, že minulý týden ve středu 20. února byl celý spis, který obsahuje 14 svazků a zhruba 3 tisíce listů, předán s podnětem na podání obžaloby na Krajské státní zastupitelství v Českých Budějovicích,“ dodala Miková

Oběma obžalovaným hrozí až výjimečný trest. 

Foto PČR

Štítky vražda, Písek, soud, Slovensko, manželé, Rumunsko, Pazderna, Dobešice, Česko, České Budějovice, Policejní prezidium České republiky, Státní zastupitelství ČR

Manželský pár zaplatil svým životem kvůli klíčům od bytu. Případ Pazderna je u konce  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.