Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Kriminalisté odhalili na jihu Čech dealera kokainu. Drogu prodával i v Budějcích, mezi klienty byli sportovci

Písečtí kriminalisté, kteří se specializují na drogovou problematiku, mají v síti velkou rybu. Během naplánované akce, kterou zrealizovali koncem února, zadrželi mladého muže z Písecka a provedli domovní prohlídky v objektech na Písecku i v Budějcích. Mezi klientelou byli i sportovci, od kterých by to jejich okolí jen těžko čekalo.

„Kriminalisté se dlouhodobě zaměřovali na úzkou komunitu uživatelů této drogy. Distribuce kokainu je spojená s velmi vysokými zisky, kriminalisté odhalili i následné nakládání s drogou, kdy mělo docházet k jejímu ředění a dalšímu poskytování mezi uživateli s cílem co nejvyššího zisku,“ uvedla tisková mluvčí policie Kamila Čuřínová Ingrišová.

Mladý muž si měl kokain a extázi opatřovat od roku 2017 v hlavním městě a dále distribuovat mezi desítky uživatelů na Písecku, Strakonicku i Budějovicku. Šlo především o bohatší klientelu. Zisky z trestné činnosti se pohybují v řádech stovek tisíc korun. Muž měl drogy prodávat na různých hudebních akcích, po barech nebo v nočních podnicích.

Kriminalisté dále prošetřují také držení marihuany, steroidů i anabolik. Ve čtvrtek 28. února zahájil vyšetřovatel na základě všech zjištěných skutečností a důkazní situace trestní stíhání dealera, a to pro přečin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Dealerovi hrozí až 5 let za mřížemi. 

Foto pcr.cz

Štítky drogy, kokain, Písek, policie, marihuana, vězení, České Budějovice, okres Písek, Česko, okres Strakonice

Kriminalisté odhalili na jihu Čech dealera kokainu. Drogu prodával i v Budějcích, mezi klienty byli sportovci  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.