Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mladý muž v Písku měl doma pěstírnu, prodával hašiš

Písečtí kriminalisté odhalili v bytě v Písku speciálně uzpůsobenou pěstírnu, takzvaný „homebox“. Zadržený muž, který v bytě bydlel, měl nejen pěstovat rostliny konopí, ale také z pryskyřice vyrábět látku, která je známá pod názvem hašiš.

„Kriminalisté během domovní prohlídky zajistili rostliny, sušinu, komponenty pro pěstování i výrobu, a také hnědý lisovaný materiál. Vše nechali zkoumat na specializovaném pracovišti. Výsledky expertiz kriminalisty i odborníky překvapil. V případě látky, která je známá jako hašiš, šlo o velmi vysokou koncentraci delta-9-THC, se kterou jsme se v minulosti v našich podmínkách nesetkali. Patrně jde o nové fenotypy rostlin konopí, které produkují mnohem více pryskyřic,“ uvedla mluvčí policie Kamila Čuřínová Ingrišová.

Vyšetřovatel vydal ve čtvrtek 21. března usnesení o zahájení trestního stíhání mladého muže, a to pro několik trestných činů na úseku drog.

Foto pcr.cz

Štítky výroba, drogy, Písek, hašiš, rostliny

Mladý muž v Písku měl doma pěstírnu, prodával hašiš  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.