Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Řidič, který včera střílel v Písku, pálil i proti cisterně. Muži hrozí výjimečný trest

Středočeští kriminalisté, kteří si převzali včerejší střelbu v Písku, během vyšetřování zjistili, že řidič vystřelil i na cisternu, která převážela pohonné hmoty. Během dnešního dne budou také kriminalisté pravděpodobně navrhovat vazbu obviněného muže, a to z důvodu, aby se nevyhýbal trestnímu stíhání, a aby případně svou trestnou činnost neopakoval.

K první střelbě došlo včera ráno na silnici I/4 v katastru obce Zalužany. Při vyšetřování případu kriminalisté zjistili, že muž nestřílel jenom po osobním autě, ale na území Jihočeského kraje zasáhl několika výstřely ještě další auto, a to nákladní cisternu převážející pohonné hmoty. Výstřely v tomto případě naštěstí zasáhly pouze vrchní plášť cisterny.

„Kriminalisté dnes krátce po půlnoci zahájili proti pětatřicetiletému muži z Prahy trestní stíhání pro pokus zvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného na dvou a více osobách,“ uvedla tisková mluvčí policie Vlasta Suchánková, která dodala, že muž už si vyslechl obvinění z obecného ohrožení. 

Jihočeští policisté byli dnes ráno v pohotovosti. Pátrali totiž po řidiči bílého osobního auta BMW X1, který za jízdy střílel po jiném řidiči. Policisté se samopaly stáli na hraničních přechodech, ale například i u silnice za Dasným, směrem na...

Podle policie není vyloučeno, že muž včera mohl zasáhnout zbraní ještě další auta. „Pokud někdo zaznamenal, mezi pátou a desátou hodinou mezi Prahou a Pískem střelbu na auto, nebo má poškozené auto od střelné zbraně, ať své informace sdělí policistům na lince 158,“ uvedla mluvčí Suchánková

„V průběhu dne budou prováděny další procesní úkony, mimo jiné výslech obviněného muže. Souběžně budou také policejní potápěči ze Zásahové jednotky Jihočeského kraje propátrávat řeku Otavu, zda se v ní nenachází zbraň, ze které muž střílel,“ řekla mluvčí. 

Pětatřicetiletý muž, který podle rejstříku trestů nebyl v minulosti pravomocně odsouzen za žádný trestný čin, je v případě tohoto incidentu a potvrzení viny před soudem, ohrožen trestní sazbou od 15 do 20 let, nebo trestem výjimečným.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pcr.cz

Štítky střelba, Písecko, zbraň, kriminalisté, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, vazba, Písek, Praha, Zalužany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič, který včera střílel v Písku, pálil i proti cisterně. Muži hrozí výjimečný trest  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.