Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na jihu Čech je jeden nový případ koronaviru, uzdravených je 93

V Jihočeském kraji zaznamenali za uplynulých 24 hodin hygienici jeden nově potvrzený případ nákazy koronavirem. Přibylo ale také 8 nově uzdravených, čímž se jejich počet zvýšil na celkových 93. Dnes večer tedy bylo v kraji aktuálně pouze 69 pozitivních osob.

„Od včerejšího do dnešního večera vyšetřily laboratoře v regionu 338 nových suspektních vzorků osob s podezřením na možné onemocnění COVID-19. Pozitivní byl jeden. Byl zachycen na Písecku a jednalo se o přenos po rodinném kontaktu s již dříve pozitivně testovanou osobou, která je umístěna v karanténě,“ uvedla ředitelka Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

V porovnání s ostatními kraji z hlediska relativního výskytu COVID-19, tedy v počtu pozitivních případů přepočtených na 100 tisíc obyvatel regionu, si jižní Čechy udržují s 26,37 nemocnými na 100 tisíc obyvatel (k páteční 18. hodině) nadále stabilní pozici regionu s výrazně nejnižším výskytem COVID-19 v ČR.

Jihočeští hygienici opakovaně upozorňují na nepříznivý vývoj epidemiologické situace v sousedním Plzeňském kraji, především na Domažlicku, kde je 512 nemocných na 100 tisíc obyvatel a odkud hygienici zaznamenali import onemocnění i na jih Čech. KHS Jihočeského proto zřídila kraje telefonní linku pro obyvatele Jihočeského kraje, kteří dojíždějí například za prací do Plzeňského kraje a pohybují se v oblasti se zvýšeným výskytem. „Na čísle 737 206 073 mohou požádat o informace, a především o přednostní otestování na některém z jihočeských odběrových míst,“ poznamenala Kvetoslava Kotrbová.     

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, hygiena, jižní Čechy, COVID-19, Jihočeský kraj, Česko, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice, Plzeňský kraj, okres Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech je jeden nový případ koronaviru, uzdravených je 93  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.