Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Písku budou lidé protestovat za zrušení vládních opatření. Na akci dohlídne policie

V sobotu odpoledne by se měl v Písku na Velkém náměstí konat protest za zrušení vládních opatření. Na konci února o tom informoval organizátor akce písecký městský úřad. Akce by se mělo podle oznámení účastnit maximálně 100 osob. Na shromáždění bude dohlížet jihočeská policie.

Protest by se měl konat v sobotu odpoledne na Velkém náměstí v Písku. O akci informoval městký úřad organizátor akce. Podle něj by se jí nemělo zúčastnit více než 100 lidí. Důvodem protestu má být zrušení vládních opatření. 

Na celou akci bude dohlížet jihočeská policie. „Policisté budou pro zajištění veřejného pořádku situaci monitorovat. Budeme se snažit předejít možným zbytečným konfliktům, a proto připomínáme, že při aktuálně panujících vládních opatřeních je potřeba dodržet všechna omezení,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Za současného stavu je povoleno shromažďovat se v maximálním počtu 100 lidí. Důležité je ale také dodržet aktuálné platné omezení pohybu. „Shromáždění se smějí zúčastnit pouze osoby s místem trvalého pobytu nebo bydliště v okrese Písek,“ popsal Matzner. Lidé by neměli zapomenou také na dvoumetrové rozestupy a roušky nebo respirátory. 

„V případě porušení těchto pravidel jsou kompetentní úředníci Městského úřadu Písek připraveni shromáždění rozpustit,“ řekl mluvčí.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky protest, koronavirus, Písek, policie, Velké náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Písku budou lidé protestovat za zrušení vládních opatření. Na akci dohlídne policie  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.