Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

ŘSD opraví průtah Pískem. Práce za 93 milionů potrvají 100 dní

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začne příští týden opravovat silnici I/20 na průtahu Pískem. Opravovat se bude úsek dlouhý 3,7 kilometru. Práce mají podle mluvčího jihočeské pobočky ŘSD Adama Kolouška trvat 100 dní a stát mají přes 93 milionů korun bez DPH. Silnice se bude opravovat za provozu, průjezdný zůstane alespoň jeden pruh.

SIlnice I/20 na průtahu města od svého uvedení do provozu dosud neprošla žádnou souvislou rekonstrukcí. „Vzhledem k její poloze v rámci městské zástavby se jedná o jednu z nejvýznamnějších komunikací. Je využívána pro dopravu tranzitní, a dále také o dopravu místní, neboť propojuje jednotlivé městské části. Po provedení a vyhodnocení diagnostických průzkumů v řešeném úseku tak bylo rozhodnuto o její opravě,“ uvedl mluvčí ŘSD pro Jihočeský kraj Adam Koloušek.

Opravovat se bude 3,7 kilometru dlouhý úsek. Práce by měly podle Kolouška trvat 100 dní a stát budou 93,5 milionu korun bez DPH. „Bude provedena obnova konstrukčních vrstev vozovky v celé šířce. Dále proběhne reprofilace příkopů, pročištění a sanace stávajících propustků pod silnicí I/20, pročištění a sanace propustků pod sjezdy, oprava propustků, výměna směrových sloupků, výměna ocelových svodidel a obnova vodorovného a svislého dopravního značení,“ popsal mluvčí.

Opravovat se bude za provozu. Pro řidiče by měl zůstat v obou směrech průjezdný vždy alespoň jeden pruh. S komplikacemi budou ale muset počítat řidiči a obyvatelé Písku na vedlejších komunikacích. „Při uzavírání sjezdů z hlavního tahu v rámci jednotlivých etap stavby budou řidiči muset využívat vedlejších komunikací a objízdné trasy budou značeny pomocí přenosného dopravního značení. Omezení se dotknou i linek MHD a linkových autobusů. O plánovaných omezeních bude zhotovitel vždy s dostatečným předstihem informovat dotčené orgány,“ uzavřel Koloušek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Písek

Štítky ŘSD, oprava, silnice, Písek, Ředitelství silnic a dálnic, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Novák

Tak to bude minimálně do léta příštího roku.ŘSD se umí chvástat akorát v rádiu impuls jak jsou dobrý ale skutek útěk.

Středa, 18. srpna 2021, 22:41Odpovědět

ŘSD opraví průtah Pískem. Práce za 93 milionů potrvají 100 dní  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.