Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Práce na hlavní silnici přes Písek jsou kvůli počasí u konce, pokračovat se bude příští rok

Provoz na opravované hlavní silnici I/20 na průtahu Pískem je opět bez omezení. Práce tam pro letošní rok končí kvůli špatnému stavu původní stavby a počasí. Pokračovat se tak bude přiští rok na jaře. Informovalo o tom Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD).

Téměř čtyři kilometry dlouhý úsek vozovky měl být původně opravený do konce listopadu. „Kvůli zjištěným stavům, které projektová dokumentace nepředpokládala, došlo na stavbě ke komplikacím. Stav podkladních vrstev u některých sjezdů z hlavního tahu byl horší, než se původně předpokládalo,“ uvedl Adam Koloušek z týmu komunikace ŘSD. 

Opravu proto musela stavební firma provést jinou technologií a došlo ke zdržení. „Vzhledem ke zhoršujícím se klimatickým podmínkám bylo rozhodnuto o přerušení stavby a dokončení zbývajícího úseku opravy komunikace I/20 před sjezdem na Tábor v příštím roce,“ upřesnil Koloušek. 

Práce odstartují znovu na jaře. Hotovo pak má být během jednoho měsíce. Investice zahrnuje mimo jiné výměnu svodidel či obnovu vrstev vozovky. 

Ohodnoť článek

Foto ŘSD

Štítky Písek, doprava, omezení, rekonstrukce, investice, řsd, Ředitelství silnic a dálnic, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Práce na hlavní silnici přes Písek jsou kvůli počasí u konce, pokračovat se bude příští rok  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.