Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

První miminko v kraji se narodilo v Písku. Holčička dostala jméno Nela

První miminko roku 2022 přišlo na svět v Jihočeském kraji v Písku. Holčička, která se narodila jednu minutu po půlnoci, dostala jméno Nela a doma na ni čeká starší sourozenec. Další miminka přivítaly porodnice ve Strakonicích, Českých Budějovicích a v Českém Krumlově.

„První jihočeské miminko roku 2022 se jednu minutu po půlnoci narodilo v Písku. Holčička Nela Dobiášová váží 3550 gramů a měří 50 centimetrů. Narodila se šikovné mamince Heleně Dobiášové z Písku, jako její druhé miminko. Porod proběhl přirozenou cestou. Maminka i miminko jsou v pořádku a všichni včetně tatínka se moc těšíme z narození hezké holčičky,“ popsala tisková mluvčí jihočeských nemocnic Kateřina Koželuhová.

Jedenáct minut po půlnoci se ve strakonické nemocnici narodilo druhé miminko v kraji, holčička Tereza Beranová. Ve čtvrt na dvě přišel na svět v českobudějovické nemocnici chlapeček Antonín Klouda. Na obě miminka čekají doma starší sourozenci. 

V Českém Krumlově přišel na svět čtyři minuty po páté hodině ráno akutním císařským řezem chlapeček Minh Duc Vu. „V ostatních porodnicích (Tábor, Prachatice, Jindřichův Hradec pozn. redakce) se do šesté hodiny ranní zatím nenarodilo žádné miminko,“ dodala Koželuhová.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Písek

Štítky miminko, nový rok, Jihočeský kraj, Písek, Český Krumlov, České Budějovice, Strakonice, Katharina Cibbini-Koželuch, Tereza Beranová, Antonín Klouda, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

První miminko v kraji se narodilo v Písku. Holčička dostala jméno Nela  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.