Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V červnu začne výstavba cyklostezky z hřebčince do Semic

Město Písek začne v červnu s výstavbou cyklostezky, která povede z hřebčince do Semic. Úsek je dlouhý 1,2 kilometru. Investice vyjde na 12,4 milionu korun bez DPH.

O zakázku mělo zájem devět firem. „Stavbu se podařilo vysoutěžit za 12,4 milionu korun bez DPH, to je o 6,4 milionu méně, než byl limit, což je velmi dobrá zpráva,“ řekl místostarosta Josef Soumar (Piráti).

Stavba cyklostezky potrvá šest měsíců, hotovo má být v listopadu. „Celkové náklady města na stavbu cyklostezky budou jen zhruba 2,2 milionu korun, a to díky dotaci, kterou jsme získali z Integrovaného regionálního operačního programu. Ta bude ve výši 85 % celkových způsobilých nákladů,“ podotkl místostarosta.

Cyklostezka povede od památníku setkání armád podél místní komunikace druhé třídy až na začátek obce Semice. Většinou bude úsek široký tři metry.

„Až letos jsme získali naprostou většinu potřebných pozemků. Ale kvůli tomu, že se nepodařilo vykoupit všechny, bude cyklostezka na některých místech široká místo tří metrů jen jeden a půl metru,“ vysvětlil Josef Soumar. Zúžení bude v celkové délce 93 metrů.

Ohodnoť článek

Štítky cyklostezka, doprava, jižní čechy, semice, písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V červnu začne výstavba cyklostezky z hřebčince do Semic  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.