Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nejlepší jihočeské sestřičky jsou ze Zdravotně sociální fakulty JČU

V prostorách prachatické nemocnice se konala nová zdravotnická soutěž nazvaná Jihočeská sestřička 2015. Zúčastnilo se šedesát budoucích zdravotních sester z různých škol v Jihočeském kraji a kromě odborných znalostí musely prokázat také zručnost a fyzické dovednosti.

Sestřičky musely prokázat svůj um celkem ve dvanácti disciplínách, soutěžilo se například v poskytování první pomoci, resuscitaci, odběru biologického materiálu, převazech, ale také ve vzdělávání pacienta nebo ve správném předávání informací mezi sestrami v rámci jedné směny.

„Na prvním místě se umístil a titul Jihočeská sestřička 2015 získal tým Zdravotně sociální fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích ve složení Simona Berková, Dominika Kirjejevová, Miroslav Bísek a Eva Zimová. Na 2. místě skončil tým Střední odborné školy zdravotnické a Středního odborného učiliště z Českého Krumlova pod vedením kapitána Martina Maurera. Na třetím místě byl současně tým Bílé vločky z Českých Budějovic s kapitánkou Lucií Zetkovou a tým Zdravotně sociální fakulty Jihočeské univerzity s kapitánkou Denisou Smetanovou,“ vypočítává  předseda představenstva Nemocnice Prachatice a  člen představenstva Jihočeské nemocnice Michal Čarvaš.

Věcné ceny od sponzorů získaly všechny zúčastněné týmy, které si také mohly užít večerní slavnostní vyhlášení výsledků doprovázené profesionální módní přehlídkou a hudebním vystoupením.

Soutěže se zúčastnily studentky středních zdravotních škol, vyšších odborných škol a bakalářky Zdravotně-sociální fakulty Jihočeské univerziy. „Touto akcí jim chceme poděkovat za to, že si vybraly jako svoji budoucí profesi práci zdravotní sestry. Chtěli jsme je podpořit ve studiu a uspořádat pro ně odborně-zábavnou soutěž se společenským i sportovním programem. Současně jsme chtěli prezentovat jihočeské nemocnice jako zajímavého budoucího zaměstnavatele a zároveň nabídnout prostor pro setkání vedení škol a nemocnic za účelem zlepšení vzájemné spolupráce,“ řekl Michal Čarvaš.

Slavnostního vyhlášení se zúčastnil také jihočeský hejtman Jiří Zimola. „Byl jsem příjemně překvapen zájmem o akci ze strany budoucích sestřiček, ale i jejich znalostmi. Věřím, že soutěž napomůže dalšímu rozvoji spolupráce škol a nemocnic.“

Štítky Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, nemocnice, soutěž, Jihočeský kraj, České Budějovice, Nemocnice Prachatice, Jihočeské nemocnice, a.s., Jiří Zimola, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejlepší jihočeské sestřičky jsou ze Zdravotně sociální fakulty JČU  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.