Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kamiony blokují zasněženou vozovku na Prachaticku

Uvízlé kamiony zablokovaly silnici 141 u Libínského Sedla na Prachaticku. Na vozovce tam leží sníh a silničáři úsek solí. Řidiči musejí být velmi obezřetní i na některých místech na Českokrumlovsku, kde se tvoří námraza.

„Nejhorší momentálně je situace na Libínském Sedle," uvedl Tomáš Musil z dispečinku správy a údržby jihočeských silnic. Vozovka spojuje Prachatice a Volary a využívá ji také tranzitní doprava dále na hraniční přechod s Německem Strážné.

Na Českokrumlovsku se podle Musila tvoří námraza především na silnici první třídy číslo 39 v okolí Hořic na Šumavě a Černé v Pošumaví. „I v těchto úsecích vozovky solíme," řekl Musil.

Teploty v Jihočeském kraji se drží pod bodem mrazu. Na řadě míst se vyskytují sněhové přeháňky. Všechny vozovky v kraji jsou proto sjízdné se zvýšenou opatrností. Podle předpovědi meteorologů se večer mohou tvořit námrazy a někde i sněhové jazyky.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky počasí, silnice, nehoda, sjízdnost, Jihočeský, okres Prachatice, okres Český Krumlov, Libínské Sedlo, Německo, Prachatice, Volary, Hořice na Šumavě, Strážný, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamiony blokují zasněženou vozovku na Prachaticku  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.