Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dívka si lákání do auta vymyslela včetně identikitu

O případu, kdy měl neznámý muž v Prachaticích lákat nezletilou dívku do auta jsme psali minulý týden. Případ se ale nestal. Dívka si všechno vymyslela a to včetně barvy auta a podoby muže, který sestavila společně s policií.

„Nelze samozřejmě vyloučit, že se nemůže nic podobného stát. Potom je pro policii důležité, aby informace o takovýchto případech byly předány bezprostředně, nejlépe hned z místa telefonicky, což zajistí rychlé a objektivní prověření informace. Co doporučujeme? Aby rodiče své děti informovali o bezpečném chování při setkání s cizím člověkem: nenavazovat žádnou komunikaci, nic si od nikoho nebrat, nikam s nikým nechodit, co nejrychleji se svěřit rodičům. Nejdůležitější je říct pravdu. Jen z pravdivých informací mohou policisté vycházet a připravovat bezpečnostní opatření, pátrat po možném pachateli,“ upřesňuje tisková mluvčí prachatických policistů Martina Joklová.

Foto PČR

Štítky policie, Prachatice, nezletilé dítě

Dívka si lákání do auta vymyslela včetně identikitu  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.