Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Pro těžce zraněného řidiče musel k Vimperku vrtulník

Prachatičtí kriminalisté řeší vážnou dopravní nehodu, ke které došlo včera po sedmnácté hodině u Vimperku. Pro těžce zraněného řidiče jednoho z vozů musel letět vrtulník, o další čtyři zraněné osoby se postarali záchranáři. Hmotná škoda na havarovaných vozidlech se vyšplhala přes 300 tisíc korun.

K čelnímu střetu dvou vozů došlo na silnici první třídy ve směru z Čkyně na Vimperk. „Řidič osobního auta Volfswagen Touran vjel ze zatím nezjištěných příčin do protisměru a čelně se střetl s protijedoucím osobním vozidlem Hyundai Atos,“ uvedla policejní mluvčí Martina Joklová.

Řidič Hyundaie utrpěl po střetu těžká zranění a musel být letecky transportován na traumatologické oddělení českobudějovické nemocnice. Řidič Touranu a jeho tří spolujezdci skončili v péči lékařů.

 „Z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič osobního vozidla VW Touran. Alkohol u něj vyloučila dechová zkouška. U druhého řidiče je alkohol předmětem dalšího šetření. Hmotná škoda na havarovaných vozidlech je odhadem 350 tisíc korun,“ doplnila Joklová.

Foto Policie České republiky

Štítky nehoda, krimi, Vimperk, Hyundai, Nemocnice České Budějovice, Čkyně, Hyundai Atos, Volkswagen Touran

Pro těžce zraněného řidiče musel k Vimperku vrtulník  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.