Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

DOPRAVNÍ INFO: Uzavírky čekají řidiče na Českobudějovicku a Prachaticku

I v listopadu musí řidič počítat s některými uzavírkami silnic. Dvě omezení je čekají na Českobudějovicku a dvě na Prachaticku. Přímo v Budějcích se stále opravuje Lidická třída. Kvůli rekonstrukci je frekventovaná silnice o víkendech uzavřená.

Českobudějovicko

S úplnou uzavírkou silnice III/00354a Krasejovka musí počítat řidiči od 7. do 21. listopadu. Délka uzavřeného úseku bude v délce zhruba tři sta metrů od křižovatky se silnicí I/3.

Objízdná trasa bude v místě uzavírky řádně označena.


Až do 15. prosince čeká řidiče omezení z důvodu rekonstrukce Lidické ulice. O víkendech je uzavřena komunikace v úseku Papírenská - Náměstí Bratří Čapků.

Objízdná trasa je směřována po silnici I/3 přes Litvínovice, Planou až na mimoúrovňovou křižovatku se sjezdem na Boršov nad Vltavou a Včelnou.

Ve všední dny je provoz na pozemní komunikaci bez jakýchkoliv omezení.

Prachaticko

U obce Žárovná je až do 25. listopadu uzavřena silnice III/14524 v celé její délce. Důvodem uzavření úseku je provádění opravy povrchu pozemní komunikace.

Vedení provozu – popis objížďky:

V době úplné uzavírky silnice v úseku staničení cca km 0,000 – km 0,500 bude úsek uzavřen pro veškerý provoz. V nutných případech bude dle možnosti do uzavřeného prostoru zajištěn příjezd vozidlům integrovaného záchranného systému a vozidlům vlastníků přilehlých nemovitostí.

Objízdná trasa je stanovena obousměrně po silnici II/145 na silnici III/14530, dále po místní komunikaci obce Žárovná.


Částečná uzavírka silnice II/145 v obci Zdíkov začala 1. listopadu a potrvá do 29. listopadu. V místě v tuto dobu probíhá oprava vodovodu.

Vedení provozu – popis objížďky:

V době částečné uzavírky silnice II. třídy č. 145 v obci Zdíkov v úseku staničení cca km 35,800 – km 36,030 bude v uzavřeném úseku provoz převeden do jednoho volného jízdního pruhu a přednost bude řízena světelnými signály.

Objízdná trasa není pro tuto uzavírku stanovena.

Realizace je rozdělena územně do dvou etap. První etapa proběhne od 1. do 11. listopadu. Druhá etapa od 11. listopadu do 29. listopadu.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky dopravní info, uzavírky, řidič, jižní Čechy, silnice, okres České Budějovice, okres Prachatice, České Budějovice, Žárovná, Zdíkov, Litvínovice, Boršov nad Vltavou, Včelná

DOPRAVNÍ INFO: Uzavírky čekají řidiče na Českobudějovicku a Prachaticku  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.