Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Silnice I/4 je u Vimperku neprůjezdná, vzpříčil se tam kamion

Husté sněžení zkomplikovalo dnes večer dopravu na Prachaticku. Silnice I/4 mezi Vimperkem a Korkusovou Hutí je kvůli nehodě kamionu neprůjezdná. Řidiči by také měli být opatrní na silnici II/141 mezi Prachaticemu a Libínským Sedlem, kde je ledovka.

Nákladní automobil havaroval u Vimperku po 17 hodině odpoledne. Podle policejního mluvčího Milna Bajcury se měl na silnici vzpříčit. „Kamion si prorazil nádrž, vytéká tam nafta, zasahují hasiči i záchranáři. Osobní auta projedou horko těžko, nákladní auta v žádném případě," řekl Bajcura. Silnice bude pro nákladní auta zavřená pravděpodobně celou noc.

Dopravu na Prachaticku komplikuje také husté sněžení a mokrý sníh. „Husté sněžení, mokrý sníh, do toho začíná námraza. Posíláme tam veškerou techniku. Na Libínském Sedle nám stojí kamiony, poslali jsme tam traktory, posypáváme solí, posíláme i nakladače s drtí, aby jim (kamionům) to dávali pod kola," uvedl dispečer Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Tomáš Musil.

Na některých místech jižních Čech vane silný vítr. Hasiči ale dosud zasahovali jen u jednoho spadlého stromu u Vimperku na Prachaticku, řekla před 18:00 mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Autoři | Foto

Štítky ČR, nehoda, počasí, silnice, sjízdnost, Vimperk, okres Prachatice, nákladní automobil, Jihočeský kraj, Libínské Sedlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice I/4 je u Vimperku neprůjezdná, vzpříčil se tam kamion  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.