Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V paneláku chtěli zapálit propanbutanové lahve, soud poslal do vazby jednoho ze tří mužů

Kriminalisté z Prachatic zahájili trestní stíhání mužů, kteří natočili video, ve kterém manipulují s propanbutanovými lahvemi a plynovým hořákem. Záznam, ze kterého vyplývalo, že aktéři zvažují použití plynových lahví proti ostatním nájemníkům domu, pak jeden z nich zveřejnil na internetu.

Na video policisty upozornili lidé z Prachatic v průběhu června. Kriminalistům se podařilo všechny tři muže ztotožnit. Ihned byli zadrženi a putovali do policejní cely. Hasiči v paneláku změřili plyn. Výsledek byl naštěstí negativní. Prohlídkou domu bylo zjištěno, že jeho obyvatelům žádné nebezpečí nehrozí. 

Prachatičtí kriminalisté obviněné vyslechli a ve čtvrtek podali na okresní státní zastupitelství návrh na vzetí všech obviněných do vazby. „Okresní soud včera poslal do vazby devětadvacetiletého muže. Dvaatřicetiletému muži soud nařídil návrat do ústavního léčení ze závislosti na návykových látkách a čtyřiadvacetiletý muž bude dál vyšetřován na svobodě,“ uvedl tiskový mluvčí policie Milan Bajcura. V případě prokázání viny hrozí všem obviněným pobyt za mřížemi na tři roky. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky krimi, soud, Prachatice, kriminalisté

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V paneláku chtěli zapálit propanbutanové lahve, soud poslal do vazby jednoho ze tří mužů  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.