Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Celníci na tržnici ve Strážném zajistili padělky za více než dva miliony korun

Česká obchodní inspekce (ČOI) a celníci zajistili na tržnici ve Strážném na Prachaticku padělky za téměř 2,5 milionu korun. Odhalili 463 kusů oblečení, kdy podle nich prodejci nabízeli napodobeniny značek. Šlo například o Nike, Adidas, Louis Vuitton, Supreme, Burberry, Lacoste a Chanel. Celníci o tom informovali v tiskové zprávě.

„Kontrolovány byly celkem tři vytipované stánky na tržnici ve Strážném. Inspektoři využili své pravomoci a do dvou stánků si zjednali vstup do uzavřených prostor prostřednictvím přizvaného zámečníka, kde existovalo důvodné podezření na skladování padělků,“ uvedl mluvčí ČOI Jiří Fröhlich.

V minulých dnech zasahovala inspekce a celníci při společné kontrolní akci i v tržnici Sapa v Praze 4 - Libuši. Zajištěn byl padělaný textil, kožená galanterie, obuv, hodinky a parfémy. V případě prodeje všech zajištěných padělků by škoda majitelům ochranných známek byla několik desítek milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Česká obchodní inspekce

Štítky ČR, kriminalita, clo, trh, padělky, Jihočeský, Česká obchodní inspekce, Adidas, Nike, Louis Vuitton, Chanel, okres Prachatice, Jiří Fröhlich, Sapa, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci na tržnici ve Strážném zajistili padělky za více než dva miliony korun  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.