Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Prachatické muzeum zve na živou historii indiánů

PR článek

Na indiány s orlími pery ve vlasech, s lukem v ruce a na týpí k nim patřící nenarazíme jen v Americe. Po celém světě je možno najít nadšence pro které se stali původní obyvatelé amerického kontinentu zdrojem inspirace. Celosvětová organizace Western International sdružuje právě lidi se společným zájmem o historii a kulturu původních severoamerických etnik. Nejde jen o táboření v týpí. Cílem tohoto hobby je co možná nejvěrnější rekonstrukce běžného života indiánských národů. Moderní Indiáni se snaží tzv. formou oživené historie vytvářet repliky věcí denní potřeby, oděvů, zbraní a všeho co měl takový Indián kolem sebe.

K činnostem Indian Corralu, který je jednou z odnoží již zmíněného Western International patří různé přednášky, workshopy a také stylové táboření. Každé léto se sjedou na domluvené místo skupiny a tlupy z celé republiky ke společnému táboření. Kdyby náhodný kolemjdoucí zavítal na toto místo srazu, asi by měl pocit, že není v Čechách na začátku 21.století, ale že se nachází na jiné části planety a v jiném čase.

Na těchto srazech jsou zastoupeny všechny věkové kategorie. Mladé rodiny s dětmi, staří indiánští nestoři, i mladí lidé. Ty všechny je možné na takových akcích potkat. Pro člověka, který je unavený z všudypřítomného shonu je takové táboření tím nejlepším „antidepresivem‘‘. Vaření na ohni, spaní na kožešinách v týpí u hořícího ohně, žádné mobily ani elektrika.

Další z mnoha činností Indian Corralu je i pořádání výstav a přednášek s indiánskou tématikou. A právě na takovou výstavu se můžete přijít podívat do Prachatického muzea. Výstava není svým rozsahem nijak velká, ale najdete tam vše nezbytné pro stylové táboření, od oděvů a doplňků přes zbraně a věci denní potřeby. Součástí výstavy je i muzejní noc která se bude konat 20. května 2022 od 17:00 do 22:00 na náměstí v Prachaticích.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Prachatice, muzeum, Prachatické muzeum, historie, indiáni, týpí, výstava, Amerika, kultura, Muzejní noc, Česko, zbraň, přednáška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prachatické muzeum zve na živou historii indiánů  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.