Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Prachatice nechají ceny nájmů v nebytových prostorech stejné jako loni

Prachatice nechají ceny nájemného v nebytových prostorech stejné jako loni. Rozhodli o tom radní. Ceny nájmů se liší třeba podle toho, zda jde o místo v centru, nebo mimo něj. S každým nájemcem je cena domluvená individuálně. Stejné jako loni zůstalo i nájemné v městských bytech, jehož průměrná výše je 91,7 Kč za metr čtvereční.

Radní zohlednili možné přínosy i zápory toho, kdyby nájemné v nebytových prostorech zvedli. „Držíme se stejného přístupu jako na sklonku loňského roku, kdy jsem avizoval, že pokud to nebude nezbytně nutné, nebudeme naše spoluobčany zatěžovat zvýšenými platbami. Chceme, aby se uživatelům našich nebytových prostor v roce 2023 dařilo dobře fungovat, i když doba není jednoduchá. Myslíme si, že město může své občany tímto způsobem podpořit a na svůj úkor jim trochu pomoci," uvedl starosta Jan Bauer (ODS).

Ceny nájmů v nebytových prostorech se různí. Jak řekl tajemník radnice Radim Rouče, s každým je dohodnutá samostatně. „Sazebník se liší třeba podle toho, jestli je to v centru, nebo vzdálené od centra. Jsou to různé smlouvy s různými subjekty," uvedl.

V Prachaticích zdražili letos proti loňsku jen vodné a stočné, o 22 procent na 109,72 Kč včetně DPH za metr krychlový. Při průměrné spotřebě to je ročně na člověka o 1,6 Kč denně navíc. Cena tepla ani sazba za svoz odpadu se nezměnila.

Prachatice, v nichž žije téměř 11.000 lidí, mají letos rozpočet s příjmy 305,6 milionu a výdaji 315,4 milionu korun. Schodek necelých deset milionů pokryjí z rezerv minulých let. Město investuje 44 milionů. Radní počítají v rozpočtu i s penězi na přípravu projektů spjatých s bydlením a energetickými úsporami. Chystají návrat akce Bohemia Jazz Fest do města, chtějí také zavést farmářské trhy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky prachatice, ceny, nájem, byty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prachatice nechají ceny nájmů v nebytových prostorech stejné jako loni  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.