Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Prachaticku se srazil vlak s autem. Zraněnou řidičku převezli do nemocnice

Jihočeští policisté a záchranáři zasahovali dnes ráno u dopravní nehody vlaku a osobního auta. Při střetu se zranila řidička, kterou museli záchranáři se středně těžkými poraněními letecky transportovat do nemocnice. Ve vlaku cestovalo 12 lidí, nikdo další ale zraněn nebyl.

K nehodě došlo před půl 8 ráno ve Strunkovicích nad Blanicíc na Prachaticku. „Řidička osobního vozidla jela ve směru Strunkovice nad Blanicí – Protivec a vjela na železniční přejezd ve chvíli, kdy přijížděl ve směru od Číčenic osobní vlak, následkem čehož došlo ke střetu,“ uvedla policejní mluvčí Martina Joklová.

Na místo vyjely dvě posádky zdravotníků z Prachatic a vzlétl také vrtulník. Řidička byla podle mluvčí záchranářů Zuzany Fajtlové celou dobu při vědomí a komunikovala. „Byla jí poskytnuta přednemocniční péče a ve stabilním stavu byla letecky převezena s podezřením na lehká až středně těžká poranění v oblasti pohybového aparátu do českobudějovické nemocnice," popsala.

Ve vlaku cestovalo 12 lidí, nikdo další nebyl zraněn. Policie provedla u řidičky i strojvůdce test na přítomnost alkoholu, který vyšel u obou negativní. „Hmotná škoda na osobním vlaku je předběžně vyčíslena na 500 tisíc korun a na vozidle Ford na zhruba 50 tisíc korun. Provoz na trati je uzavřen, komunikace je průjezdná kyvadlově. Cestujícím byla přistavena náhradní autobusová doprava,“ doplnila Joklová.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, nehoda, policie, vlak

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Prachaticku se srazil vlak s autem. Zraněnou řidičku převezli do nemocnice  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.