Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Vláda se příští středu sejde ve Vimperku na Prachaticku

Vláda se příští středu sejde ve Vimperku na Prachaticku. Rozhodovat bude například o projektech Národního plánu obnovy placených z Evropské unie či financování infrastruktury justice. Vyplývá to z programu zasedání, který zveřejnila Strakova akademie. První obdobný výjezd uspořádal koaliční kabinet Petra Fialy (ODS) koncem března, kdy vláda jednala v Jeseníku. Kabinet tam tehdy probral mimo jiné aktualizaci Národního plánu obnovy a regionální témata.

Jednání se uskuteční v budově Městského kulturního střediska Vimperk od 14 hodin. Na programu je například aktualizace Národního plánu obnovy, otáčivé hlediště v Českém Krumlově nebo aktuální stav výstavby a přípravy dopravních staveb v Jihočeském a Plzeňském kraji. Setkat se mají poslanci také s radami Jihočeského a Plzeňského kraje a také se starosty okolních obcí.

Zasedání mimo Prahu by vláda podle Fialy chtěla absolvovat třikrát až čtyřikrát ročně. Vedle vlastního zasedání jednal koncem března v Jeseníku kabinet také s představiteli Olomouckého a Moravskoslezského kraje, na programu měl i schůzky se starosty z Jesenicka. Fiala tehdy uvedl, že lokalitu si kabinet vybral kvůli její špatné dopravní dostupnosti. Poukázat chtěl na to, že vedle znevýhodněných krajů Karlovarského, Ústeckého a Moravskoslezské existují i menší území v jinak bezproblémových regionech, která jsou něčím znevýhodněna.

Loni, v prvním roce svého fungování, vláda pětikoalice na výjezdní zasedání nejezdila. Fiala to vysvětlil nejprve hektickým obdobím po útoku Ruska na Ukrajinu, později pak tím, že se kabinet musel věnovat předsednictví Česka Evropské unii.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto vlada.cz

Štítky vláda, hospodářství, Vimperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vláda se příští středu sejde ve Vimperku na Prachaticku  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.