Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Při požáru ubytovny evakuovali 24 lidí. Někteří využili nouzové ubytování

Celkem osm jednotek hasičů v neděli večer zasahovalo u požáru ubytovny na Prachaticku. Z domu bylo nutné evakuovat 24 lidí, nikdo se nezranil. Část obyvatel využila možnosti nouzového ubytování.

Objekt hořel ve vesnici Výrov, což je část města Husinec. Na místo vyjelo osm jednotek hasičů včetně profesionálních z Prachatic i dobrovolných z ze Strunkovic nad Blanicí, Husince a Vlachova Březí.

„Požár půdy byl ohlášen v 18:25 a ve 21:00 byla nahlášena lokalizace. Z domu bylo evakuováno 24 osob, nikdo nebyl zraněn,“ informoval mluvčí jihočeských hasičů Vratislav Malý

Část lidí využila možnosti přespat v nouzovém ubytování. Ve večerních hodinách hasiči rozebrali střehu a dohasili ohniska. 

„V Zářecké ulici bohužel došlo během večera k požáru bytového domu. Požár je již pod kontrolou...Případnou pomoc, hlavně materiální, kterou byste jim rádi poskytli prosím konzultujte od zítřejšího rána na našem městském úřadě,“ informovalo město Husinec přes svůj facebookový profil.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, husinec, jihočeský kraj, ubytovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při požáru ubytovny evakuovali 24 lidí. Někteří využili nouzové ubytování  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.